- Jeg forguder Mongols MC

Ole-Henrik Tyrholm skal rekruttere nye medlemmer til klubbens uoffisielle avdeling i Trondheim.

Saken oppdateres.

Han fikk tittelen rekrutteringssjef under et treff med Mongols-eliten i Skandinavia i Oslo sist helg. Nå skal han jobbe videre med å bygge klubbens nye avdeling i Trøndelag. Tyrholm forteller at de har et tilholdssted i Trondheim, men at et skikkelig klubbhus ikke eksisterer.Problematisk i Leksvik

MC-klubben la nylig inn et bud på 3,9 millioner kroner for en eiendom på Amborneset i Leksvik kommune. Nå har derimot Leksvik kommune kommet på banen og forhandler om å kjøpe begge eiendommene for over fire millioner kroner. Rekrutteringssjef Tyrholm tror huset i Leksvik glipper mellom fingrene på Mongols.

- Jeg vet det er problematisk, men presidenten (Jonas Bergdahl, journ.anm) sitter på mest informasjon. Vi får se hva som skjer, men det ser mørkt ut med tanke på kjøp i Leksvik. Vi kommer derimot ikke til å gi oss av den grunn, lover MC-entusiasten. Han tror ingen kan stoppe klubben i å få fotfeste i Trøndelag.

- Vi skal inn i Trondheim. Så enkelt og greit er det. Om kjøpet på Amborneset ikke går i orden får vi kjøre på for å finne andre områder.- Stolt

Tyrholm har nå status som halvmedlem i Mongols, et steg lenger opp på rangstigen fra prospect, som betyr prøvemedlem. Under treffet i Oslo i helga fikk han montert Mongols-logoen på skinnvesten. Den bæres nå offentlig i Trondheims gater.

- Jeg er stolt over å bære mongolsmerket. Klubben er en forferdelig bra gjeng, og jeg liker dem. Jeg forguder Mongols, sier Tyrholm. Ifølge svensk politi er medlemmene de vet om i Stockholm tidligere straffedømte. Amerikanske myndigheter holder også klubben for å være en kriminell organisasjon. Til tross for dette stempelet har ikke Tyrholm noen betenkeligheter med å representere klubben.

- Det har ingen betydning om noen medlemmer er tidligere straffedømte. Det finnes personer som er dømt for narkotika og vold i helt normale jobber her i Norge. De har tatt sin straff og sonet. De har lagt det bak seg og jeg ser ikke på det som noe problem, forteller den ferske rekrutteringslederen.

Se videointervjuet med rekrutteringssjefen i Mongols

 
 
På forsiden nå