De tekniske etterforskerne kom til åstedet, et bolighus i Nærøy kommune, rundt klokken 12.30 lørdag.

Da var det over ti timer siden jakten på en eller flere gjerningsmenn startet, etter at det ble avfyrt minst ett skudd mot huset til en 24-årig mann ved 02-tiden.

Les også: Storstilt politijakt etter skytedrama

Les også: Bolighus beskutt i Nærøy

Skudd mot dør og vindu

- Etterforskerne går over hele huset og ser på hvor de angivelige skuddene kom fra. De undersøker det både inn- og utvendig, sier lenmann i Nærøy Geir Emil Ottesen til adressa.no.

Han opplyser at det ble avfyrt minst ett skudd mot et vindu og en dør, men ønsker ikke å gi flere detaljer rundt dette. Hva slags våpen som ble brukt er ikke klart.

- Huset er klarert, det vil si at vi vet det ikke befinner seg personer der inne nå, sier Ottesen.

Resultatløs politijakt

Politiet satte i gang en storstilt jakt på den eller de som stod bak skytingen natt til lørdag. Flere bevæpnede patruljer har lett i flere aktuelle områder i Nærøy, og blant annet undersøkt flere biler og ferger.

Så langt har jakten vært resultatløs, og det har heller ikke tikket inn konkrete tips.

- Vi har trappet ned mannskapene noe, men fortsetter jakten også utover ettermiddagen, sier lensmannen.

I avhør

Politiet vet ennå ikke hva som var motivet for skytingen.

24-åringen har siden lørdag formiddag sittet i avhør ved lensmannskontoret i Kolvereid. Han bor i huset sammen med to andre familiemedlemmer, som ikke var hjemme da skytingen fant sted. Huset ligger i nærheten av fergeleiet Hofles utenfor Kolvereid.

Flere bevæpnede politipatruler kontrollerer kjøretøy og to ferger i Nærøy kommune etter at det ble skutt mot huset til en 24-årig mann i natt. Foto: NAMDALSAVISA/TOM LYSØ
Foto: NAMDALSAVISA/TOM LYSØ