Veier hvert eneste gram med mat

Nora Sivertsen (22) fra Trondheim har et trenings- og kostholdsregime de færreste ville orket. Nå satser hun alt på finaleplass i NM i Bodyfitness.

Saken oppdateres.

De siste ukene har 22-åringen spist torsk og brokkoli fire ganger om dagen. Dagens høydepunkt er en bolle havregrøt etter trening. Og trene gjør hun - hardt og målrettet mot NM i bodyfitness 8. oktober. Fem ganger i uka er det halvannen time styrke, og før frokost hver dag er den en times powerwalk (hurtig gange journ. anm.).

- Jeg klarer det fordi at jeg vet at det er for en begrenset periode. Slik som det er nå er det sykt strengt og disiplinert. Hvert eneste gram med mat veies. Det er ikke snakk om å ta fem gram mer isbergsalat, sier Nora til adressa.no.

Pallplass i generalprøven

I helga hadde hun generalprøve under Stavanger Open.

Da ble den harde innsatsen belønnet med en tredjeplass. Det ga mersmak.

- Jeg skal bli en av de seks som kommer til finalen NM. Jeg gleder meg veldig, og tror det blir utrolig spennende.

Etter konkurransen satt Nora opp til klokken tre om natta og spiste. Da gikk Egon-mat, is og boller med banan og peanøttsmør ned på høykant.

Beinhard disiplin

Trent har 22-åringen gjort hele livet. Men interessen for fitness ble for alvor vekket da hun begynte å trene på Kaliber gym for halvannet år siden. Der fikk hun øye på en såkalt Wall of fame med bilder av andre utøvere.

- Det ga motivasjon. Jeg tenkte at jeg også vil henge på den veggen, sier Nora.

Folk i fitnessmiljøet sier Nora har oppnådd resultater svært raskt. Selv tror hun at en lettrent kropp, motivasjon og beinhard disiplin er suksessfaktorene.

- Men jeg tror alle kan få det til, selv om noen har bedre forutsetninger enn andre. Det er som med slanking. For noen går det greit, andre må jobbe beinhardt bare får å gå ned et par kilo, sier Sivertsen.Ingen alkohol

Hun innrømmer imidlertid at innsatsen som student på Trondheim Økonomiske Høgskole til tider lider under treningen. I tillegg må en del av det sosiale forsakes.

- Det er for eksempel ikke aktuelt å dra ut på byen å drikke alkohol. Det er heller ikke bare å dra til venninner å spise middag. Da må jeg ha med egen mat, men de er vant til at jeg er litt sær, ler 22-åringen.Vil motivere

I juni begynte den selverklærte treningsjunkien å blogge om treningen og kostholdet. I løpet av få måneder har bloggen fått flere tusen faste lesere.

22-åringen håper nå at hun kan inspirere andre til å begynne med bodyfitness.

- Sporten trenger flere motiverte jenter! Jeg vil absolutt anbefale det til andre, fastlår Nora.

 
 
 
På forsiden nå