- Bandidos til Trondheim for å feste neste helg

Støttegruppe har fått fast tilholdssted.

Saken oppdateres.

En støttegruppe til MC-klubben Bandidos har leid lokaler i Trondheim. 1. september flyttet gruppen T-Crew inn i lokaler øst i byen.

- Dette er en gruppering av folk som vi vet om, og som har forbindelse til Bandidos. Du kan gjerne kalle det en støttegruppe til Bandidos, sier politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Stokkan til adressa.no.

Neste helg arrangeres det fest i gruppas lokaler. Der forventer politiet at Bandidos-medlemmer fra resten av landet vil dukke opp.

- Vi har hørt at det skal være et arrangement der neste helg, uten at vi har full oversikt over omfanget. Det vil være en Bandidos-samling ja, sier Stokkan.

Adressa.no har vært i kontakt med en talsmann for Bandidos, men han ønsket ikke å kommentere dette.

Følges av politiet

Politioverbetjent Stokkan er ikke begeistret for at gruppa nå har fått fast tilhold i byen.

- Vi har ikke noe ønske om at det skal boble opp MC-klubber knyttet til énprosent-miljøene i Trondheim. Erfaringsmessig vil det føre mye negativt med seg, sier Stokkan.

Bandidos er en av de såkalte énprosent-klubbene som opererer i Norge. De har aldri tidligere hatt tilhold i Trondheim. T-Crew er en undergruppe til Bandidos og består ifølge politiet av mellom sju og ti personer.

LES OGSÅ: - Jeg forguder Mongols MC

T-Crew har som støttegruppe lov til å bruke Bandidos sine farger og logoer på klærne. De er ikke såkalte «prospects», grupper som ligger an til å bli fullverdige medlemmer av Bandidos, men fungerer som en støttegruppe.

Adressa.no har vært i kontakt med flere av gruppas medlemmer, men de ønsker ikke å uttale seg.

Medlemmene av T-Crew følges av politiet i Trondheim.

- Vi vet hvem flere av dem er ja. Vi overvåker ikke dette miljøet, men følger med når noen av medlemmene er involvert i noe, sier Stokkan.

Flere av medlemmene har forbindelse til den tidligere gjengen Dead Boys Racing som var involvert i den såkalte drilltortursaken ved Jonsvannet i Trondheim i 2005. Saken ble omtalt som en av de verste tortursakene i landet siden krigen. T-Crew har også tidligere hatt lokaler i Trondheim.

Samlingspunkt og festlokale

Da adressa.no tok kontakt, var ikke huseier klar over hvem leietakerne i realiteten var. De har nå sendt en oppsigelse av leieforholdet.

Ifølge politiet er det sjelden en slik etablering fører til mye bråk i nærområdet.

- Lokalene fungerer som samlingspunkt for dem, og det vil sannsynligvis bli holdt noen festligheter der. De som bor i nærheten får stort sett være i fred. Ingen ønsker å bråke med dette miljøet, så naboer har sjelden mye å klage over, sier Stokkan.

LES OGSÅ: - Vi har ingen konflikt med Mongols MC

Den siste tiden har politiet opplevd økt aktivitet i det kriminelle MC-miljøet i Trondheim. Etter flere år med full dominans for Hells Angels, har énprosent-klubber som Outlaws, Mongols MC og Gremium MC forsøkt å etablere seg i byen. Flere av disse klubbenes støttegrupper er også på vei inn.

- Flere grupperinger er på utkikk etter lokaler, og grupperingene kan være medgjørlige og greie. Men jeg mener det er viktig å tenke på rivaliseringen mellom klubbene, og hvor langt de er villig til å gå. Det er stor forskjell i holdninger mellom disse grupperingene, men ved å støtte en énprosent-klubb har man imidlertid tatt et valg, sier Stokkan.LES OGSÅ: Hells Angels erklært uønsket i Frankfurt

 
 
På forsiden nå