Kristiansen dømt til fengsel

Den antatte lederen av Hells Angels, Leif Kristiansen må levere fra seg Audi og Harley Davidson.

Saken oppdateres.

Leif Ivar Kristiansen fra Trondheim må sone ett år og tre måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for blant annet grovt heleri, og brudd på ligningsloven, bokføringsloven, legemiddelloven og veitrafikkloven.

Saken gikk som en tilståelsesdom i Sør-Trøndelag tingrett i forrige uke.

Den antatte lederen for Hells Angels (HA) i Norge ble i mai dømt til fire år og ni måneders fengsel i en større hasjsak. Han har siden sittet i varetekt på grunn av gjentagelsesfare.

Får ikke drive næringsvirksomhet

Han mister også retten til å drive næringsvirksomhet de neste fem årene, samt retten til å føre et kjøretøy i ett år og ni måneder.

Påtalemyndigheten har ment at Kristiansen har disponert midler for i alt cirka 600 000 kroner som er utbytte av straffbare handlinger. Da tingrettsdommer Johan Berg spurte Kristiansen om han erkjente straffskyld etter helerisiktelsen, svarte han følgende:

- Jeg erkjenner straffskyld for at jeg ikke har betalt skatt. Om det er heleri eller skattesvik - det vet jeg ikke. Jeg er ingen jurist. Jeg erkjenner at pengene jeg har betalt med ikke er beskattet, sa Kristiansen i retten.

Må levere tilbake Audi, Harley og ti mobiler

Kristiansen er dømt til å få inndratt rundt 1,2 millioner kroner, Audi S8, Harley Davidson-motorsykkel og flere elektroniske gjenstander. Han må blant annet levere tilbake ti mobiltelefoner og tre pc-er.

51-åringen har drevet foretaket Tattoo World i Trondheim, Tromsø og Lillehammer, og fortalte i retten at han har fått utbetalt 50 prosent av inntektene etter at virksomhetenes utgifter var betalt. Hvor mye han har tjent på dette, kunne imidlertid ikke Kristiansen gjøre rede for i retten. Han erkjente skyld for ikke å ha innrapportert ca. to millioner kroner i næringsinntekt.

Kristiansen var også siktet og ble dømt for å ha kjørt personbil i Oslo til tross for at han var påvirket av narkotika.

 
 
På forsiden nå