Evakuerte hele Trondheim Torg

Mystisk lukt kan ha vært gasslekkasje.

Saken oppdateres.

Like før klokken 14.00 tirsdag rykket brannvesenet ut til Trondheim Torg. En vekter på senteret varslet fra om en mistenkelig lukt som skal være propangass.

- Vi har fått melding om en mulig gasslekkasje. Derfor velger vi å evakuere hele kjøpesenteret, sier Stig Lunde ved Trøndelag brann- og redningstjeneste til adressa.no.

- Farlig

Flere brannbiler, ambulanser og politipatruljer kom raskt frem til kjøpesenteret og begynte arbeidet med å få folk ut av lokalene.

- Vi sender en del patruljer for å bistå i evakueringen og for å få oversikt over situasjonen, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mistanken gikk ut på at det kunne dreie seg om en propanlekkasje.

- Propan er svært lettantennelig. Det kan være svært farlig, sier Lunde i brann- og redningstjenesten.

Rakk ikke spise opp

Det var flere hundre personer inne i Trondheim Torg da evakueringsbeskjeden kom. Katrine Nymo var sammen med venner på McDonalds. Hun satt i kjelleren da de ble hentet av politiet. Maten ble stående på bordet mens de forlot restauranten.

- Vi rakk ikke spise opp og fikk beskjed om at vi skulle gå over veien og til andre siden av gata, sier hun til adressa.no.

Daglig leder ved Narvesen, Kristin Estenstad, ble også bedt om å forlate bygget.

- Brannalarmen gikk i senteret, og vi fikk beskjed om å trekke oss over på andre siden av gata. Flere kunder klagde på gasslukt. Det er heller ikke noe biltrafikk siden gata er stengt, sier Estenstad.

Slippes inn igjen

Like før klokken 14.40 begynte man å slippe folk inn igjen i byggene. Brannvesenet var da i ferd med å trappe ned innsatsen på stedet. Lukta som førte til evakueringen, var borte.

- Vi kjenner ikke mer til lukta og vet heller ikke hvor den kommer fra. Det kan godt være at den har kommet inn gjennom ventilasjonsanlegget til senteret, sier han.

Lunde legger til at bygningene nok vil bli nøye gjennomsøkt etterhvert. Senterleder Jomar Asbøll har ikke opplevd lignende i løpet av sine 15 år i Trondheim Torg.

- Det er aldri noe hyggelig med sånt, men kjøpesenteret er åpent igjen sier leder Jomar Asbøll ved Trondheim Torg.

Han er glad for at evakueringen gikk greit, og at ansatte tok ansvar.

- Vi får håpe at det ikke skjer igjen, og at man kommer til bunns i hva det var. Det er veldig kjedelig med noe som ligger utenfor vår kontroll, sier han.

 
    
      (Foto: GLEN MUSK )

  Foto: GLEN MUSK

 
 
    
      (Foto: KRISTIN ESTENSTAD)

  Foto: KRISTIN ESTENSTAD

 
 
    
      (Foto: GLEN MUSK)

  Foto: GLEN MUSK

 
    
      (Foto: GLEN MUSK )

  Foto: GLEN MUSK

 
    
      (Foto: KRISTIN ESTENSTAD)

  Foto: KRISTIN ESTENSTAD

 
    
      (Foto: KRISTIN ESTENSTAD)

  Foto: KRISTIN ESTENSTAD

 
    
      (Foto: KRISTIN ESTENSTAD)

  Foto: KRISTIN ESTENSTAD

 
    
      (Foto: KRISTIN ESTENSTAD)

  Foto: KRISTIN ESTENSTAD

På forsiden nå