- Endelig har vi fått huset vi har sett etter

Den beryktede motorsykkelklubben Mongols MC hevder å ha skrevet under på en tre års leieavtale om et klubbhus i Trondheim.

Saken oppdateres.

Både president i Mongols Skandinavia, Jonas Bergdahl, og klubbens norske leder, Michael Willumsen bekrefter dette til adressa.no.

Ingen av de to vil si nøyaktig hvor dette lokalet ligger, men flere kilder adressa.no har vært i kontakt med forteller at huset ligger i nærheten av Granåsen.

– Det føles veldig bra. Endelig har vi fått et hus vi har sett etter lenge. Det blir fint for brødrene å ha et sted å samles, sier Bergdahl.

LES OGSÅ: Mongols byr 3,9 millioner for hus i Leksvik

Bolighus i utkanten

Ifølge presidenten skrev klubben under leieavtalen med en privat utleier onsdag i forrige uke, og Mongols MC tar sikte på å ta det i bruk over nyttår. Han forteller at lokalet er et bolighus på 220 kvadratmeter med tilhørende garasje.

– Huset ligger for seg selv. Det er akkurat slik vi vil ha det.

– Hvorfor er det så viktig?

– Vi ønsker ikke å forstyrre noen dersom vi skal ta oss en fest, forteller Bergdahl.

Mongols MC sin avdeling i Trondheim er foreløpig den eneste i Norge, men klubben leter for tiden aktivt etter lokaler i Drammen.

LES OGSÅ: Megler sier nei til Mongols MC

Ukjent for politiet

Politiet har i høst hatt mye fokus på det oppblomstrende mc-miljøet i Trondheim. Politiinspektør Harald Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt er imidlertid ikke kjent med at Mongols MC har skaffet seg et klubblokale i Trondheim.

–Vi setter lite pris på etableringen av Mongols, som vi mener er en gjeng som lever og ånder for kriminalitet. Vi har rett og slett ikke bruk for dem i samfunnet, sier Moholt.

LES OGSÅ: - Mongols MC til Trondheim

Politiet anbefaler folk på det sterkeste ikke å ha noe medlemmene klubben å gjøre.

–Det beste er å holde seg langt unna dem, sier Moholt.

LES OGSÅ: - Jeg forguder Mongols MC

Vil bli mer synlig

Forrige uke var Mongols-medlemmer innblandet i fire forskjellige voldsepisoder i Trondheim. Flere medlemmer er pågrepet, og politiet har fokusert etterforskningen mot tre sentrale personer i miljøet. Disse tre personene fremstilles for varetektsfengsling i dag, siktet for vold og trusler. Alle tre knyttes til angrepet på Byåsen lørdag og pengeutpressingen torsdag, mens en av dem også knyttes til skyteepisoden forrige helg.

President i Mongols Norge, Michael Willumsen, uttalte i gårsdagens utgave av Adresseavisen at trondheimsavdelingen har hatt en uheldig utvikling siden oppstarten i høst. Han mener at et klubbhus vil være positivt for klubbens rykte.

– Stempelet som gategjeng er tragisk. Folk skal ikke være redde for oss, og det er synd at det har blitt slik. Med et klubblokale vil guttene ha et sted å samles. Det vil bli synlig at vi holder til der med både Mongols-logo og verksted.

– Mongols MC har ikke vært synlige med motorsykler i Trondheim. Er ikke det litt av essensen i en MC-klubb?

– Et fåtall av medlemmene i Trondheim har Harley Davidson, men det vil bli en endring på det nå, sier Willumsen.

Må fikses utvendig

Ifølge president Bergdahl er bolighuset fint innredet innvendig, men at det gjenstår en del oppussing utvendig. Det er en av årsakene til at klubben ikke ønsker å røpe lokalets beliggenhet.

– Nå ønsker vi å arbeide i ro, og derfor ønsker vi foreløpig ikke å si eksakt hvor huset ligger.

Bergdahl er bosatt i Sverige og har derfor ennå ikke sett klubbhuset i Trondheim. Han forteller at Mongols MC den siste tiden har sett på flere aktuelle lokaler rundt i Trøndelag.

 
 
 
På forsiden nå