Vasker seg med klærne på

Rune Husby foreslår vakter i garderobene i Pirbadet.

Saken oppdateres.

Å vaske seg før man skal bade i offentlige badeanlegg er noe alle er pålagt å gjøre. Likevel syndes det mye. Mange mener nemlig at det holder å dusje med undertøy eller badetøy på.

- Hvis man ikke vasker kroppen sin, så trenger man ikke voldsomt mye fantasi og forstå at vannet blir forurenset. Men det handler også om at det er trist at mennesker skal være så opptatt av å skjule kroppen sin, sier far og månedlig bruker av Pirbadet i Trondheim, Rune Husby.

- Må ta hensyn

Husby opplever at folk dusjer med klær på hver gang han besøker Pirbadet. Både før de går i bassenget, og etterpå.

Pirbadets ledelse opplever ikke dette som et problem, men oppfordrer folk til å vaske seg skikkelig før de bruker fellesbassengene.

- Jeg skal ikke uttale meg om årsaken til dette er latskap eller sjenanse, men vi har satt opp plakater og gjort det vi kan for at folk skal dusje. Folk må ta hensyn til hverandre, og skjønne at de ikke lever alene i et samfunn, sier driftsleder ved Pirbadet i Trondheim, Tore Heimdal.

- Ikke skittent

Selv om noen ikke følger reglene, trenger ifølge Heimdal ingen å være bekymret for om badevannet er skittent.

- Vi har god kontroll på badevannet. Det er et klornivå som gjør at bassengene er bakteriefritt. Dette blir kontrollert automatisk og manuelt, sier Heimdal.

Å dusje naken, eller ikke dusje naken, har alltid vært et tema mener driftslederen. Problemet er bare ikke så stort lenger.

- Nå dusjer de fleste hver dag uansett. Det er ikke som før i tiden da man bare badet til jul. Så dette får ingen konsekvenser for badevannet, sier Heimdal.Vakter i garderobene?

Rune Husby mener at hygiene er èn ting, men at dette også handler om å være gode rollemodeller for barn som ofte er med foreldrene sine inn i garderobene.

- Barn gjør jo det samme som foreldrene sine, og om foreldre skjuler seg, vil også barn gjøre det. Kanskje læres de opp til å tenke at de ikke strekker til, at de ikke er bra nok eller fin nok, sier Husby. Han tror det store kroppsfokuset i media kan være en årsak til at folk ikke følger reglene.

- Jeg synes at Pirbadet kunne ha anstrengt seg litt mer i forhold til dette temaet. Kanskje det hadde vært en start å ha vakter i garderoben, sier Husby, halvt i spøk og halvt i alvor.

- Selvfølgelig kunne vi ha stilt opp folk der inne, men da hadde vi vært som et politi. Det er for eksempel mye olje i kremene og make-upen som damene bruker, og ikke vasker av seg før de bader. Men vi sier ikke noe om det, da hadde det gått utover trivselen, sier driftsleder Tore Heimdal.

 
På forsiden nå