MC-klubben uten lappen

På dette bildet bærer de vestene til motorsykkelklubben Mongols, men sju av de ni mennene har ikke lov til å kjøre tung motorsykkel.

Saken oppdateres.

Adresseavisen sjekket også tre andre med tilknytning til klubben. Heller ikke disse har lappen for tung MC.

Politiet mener Mongols kaller seg MC-klubb som et skalkeskjul for å drive kriminell virksomhet.

– De hevder selv at de er en del av Mongols MC, men politiet betrakter ikke dem som en MC-klubb. Flere har ikke førerkort og det mangler motorsykler, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Narkotika, vinning og vold

Adresseavisen har tidligere skrevet at alle medlemmene i Mongols i Stockholm er kjenninger av svensk politi. Politijurist Bøklepp sier det stort sett også er tilfelle i klubbens avdeling i Trondheim.

LES OGSÅ: Fengsles etter Mongols-vold

LES OGSÅ: - Endelig har vi fått huset vi har sett etter

– Medlemmene er kjent for politiet gjennom rusrelatert kriminalitet. Det vil si narkotika, vinning og vold, forteller hun. I motsetning til andre énprosentklubber som Hells Angels, fremstår Mongols MC som løst organisert. Politiet mener det blant annet skyldes rusen som preger miljøet.

– Klubben fremstår som rimelig ustrukturert. Medlemmer går fra å ha en lederposisjon den ene dagen, til å være fornærmet i en voldssak senere, forklarer hun. Kilder Adresseavisen har vært i kontakt med innad i klubben har ulike oppfatninger av hvem som er medlemmer og prospects.

– Alle skal kjøre MC

Selv innrømmer klubbens svenske president, Jonas Bergdahl, at avdelingen i Trondheim har hatt en uheldig utvikling.

–Det har blitt mer en gategjeng. Vi har en plan som vi følger i Mongols MC, og det er at alle skal ha motorsykkel. Dessuten bør man ha en genuin motorsykkelinteresse, påstår han.

LES OGSÅ: Kommunen leier ut til MC-klubber

Bergdahl har satt inn president i Mongols Norge, Michael Willumsen, for å få "orden" på klubben i Trondheim. Han ønsker ikke å kommentere hvordan det skal gjøres i praksis. Verken president Bergdahl eller klubbens norske leder vil bekrefte at Mongols skal bygge opp avdelingen i Trondheim helt fra bunnen av.

 
 
        
            (Foto: Kjell A.Olsen)

  Foto: Kjell A.Olsen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå