Leserne døpte jerven Jervtrud

Anne B. Ragde fikk ønsket sitt oppfylt.

Saken oppdateres.

For to uker siden kunne adressa.no vise frem en unik video av det som svært trolig er den beryktede byjerven på Byneset. Student Marit Kviseth hadde satt opp et viltkamera, og fikk seg litt av en overraskelse da hun så gjennom materialet.

- Jeg hadde trodd at jeg kanskje skulle få filmet en rev eller ei kråke. Men da jeg så gjennom filmen kom det plutselig en jerv tuslende. Det var kjempeartig, sa Kviseth til adressa.no.

LES MER: - Jeg hadde ikke ventet å få dette på film

Tord Bretten i Statens naturoppsyn mener det er sannsynlig at det er den samme jervetispa som har oppholdt seg i Bymarka og Byneset siden 2002.

Adressa.no ba våre lesere om å komme med navneforslag til jerven, og det kom inn mellom 80 og 90 navneforslag.

LES MER: Bli med og døp byjerven

Til slutt ble det avholdt en kåring hvor navnet Jervtrud trakk det lengste strået med 27 prosent av stemmene, mens Jervmund kom like bak med 26 prosent. Marit fikk 23 prosent mens navneforslagene Djerv og Guro fikk henholdsvis 16 og 8 prosent.

Forfatter Anne B. Ragde var blant de som hadde engasjert seg i saken, og mente bestemt at den single damen måtte ha navnet Jervtrud.

- Det er helt opplagt at navnet må bli Jervtrud. På videoen ser du at dette er en søt og feminin jerv. En delikat liten dame med nett fjes, sa Ragde til adressa.no.Marit Kviseths viltkamera fanget unike bilder av jerv på Byneset i 2011.

(Foto: Marit Kviseth)

Foto: Marit Kviseth

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå