Julegrana på Torvet fikk juling av vinden

Julegrana på Torvet i Trondheim klarte ikke å stå i mot de tøffe vindkastene og knakk i toppen i dag tidlig.

Saken oppdateres.

Les også: Her tennes julegrana

Flere hundre personer var til stede da ordfører Rita Ottervik holdt appell og offisielt tente årets juletre på Torvet sist søndag. Treet var pyntet med hele 2400 lys og stjerne i toppen.

I dag måtte mannskaper fra Trøndelag brann- og redningstjeneste rykke ut med lift for å hente ned en dinglende julestjerne.

- Vi fikk melding fra politiet om at treet hadde knekt og at stjerna og øverste del av treet sto i fare for å falle ned, sier brigadeleder Bjørn Rønning.

Hang i ledningen

Da brannmannskapene kom til stedet hang stjerna i ledningen med skjøtekontakt og litt av barken.

- Den kunne raskt ha ramlet ned og vært i fare for folk, mener Rønning.

Trøndelag brann- og redningstjeneste har nå tatt vare på stjerna og varslet Trondheim Bydrift som har ansvaret for juletreet på Torvet.

- Selve toppen av treet er borte, men det er mulig å sette plass stjerna igjen. Det skal ikke være nødvendig å hente et nytt tre, mener Rønning.

Knakk i Hamburg

Ordfører Rita Ottervik var i formiddag på julehandel på Byåsen og ikke kjent med vindens reise med julestjernen.

- Vi trenger ikke nytt tre, da? Det var bra, svarer Ottervik.

Julegranene har ikke vært særlig samarbeidsvillige med Trondheim kommune i år. Hvert år sender kommunen ei julegran i gave til Hamburg, som blir plassert på torvet i den tyske byen. Under monteringen for et par uker siden knakk det 15 meter lange treet i to.

- Jeg tror det må være en tilfeldighet og ikke dårlige trær. Det som skjedde i Hamburg var et hendelig uhell. Her i Trondheim har vi hatt sterke vindkast. Trondheim Bydrift er dyktige til å plukke ut trær og opptatt av sikkerhet. Trygghet er viktig når store tre skal stå midt i byen, sier Ottervik.

Ordføreren sier hun er trygg på at Trondheim bydrift nå setter sin ære i å reparere toppen og sette på plass stjerna igjen.

Brannmannskapene måtte redde julestjerna fra å deise i bakken i 2011.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå