Club 4-tyveri for retten

Ble medlemslister og bildegalleri fjernet fra Club 4s lokaler i Tordenskioldsgata mens fengslingsmøte med Tom Ketil Krogstad og Rune Andersen pågikk på våren for snart to år siden?

Saken oppdateres.

Og hadde politiet merket døren til den erotiske klubben godt nok med adgang forbudt etter razziaen så medlemmer skjønte at det var ulovlig å gå inn?

Torsdag måtte både Tom Ketil Krogstads sjåfør, bartender og datakyndige møte i Trondheim tinghus, tiltalt for innbrudd og for å ha fjernet viktige bevis og dermed hindret politiets etterforskning av straffesaken mot Krogstad og Andersen.

Aktor i Trondheim tingrett, Per Morten Brobakke, mener viktige bevis gikk til spille under innbruddet i klubben mandagen etter razziaen i april i 2000. Brobakke gikk i går hardt ut mot de tre tiltalte og sier at å stjele harddiskene gjør etterforskningen like vanskelig for politiet som skader forårsaket av brann. De to harddiskene inneholdt medlemslister, billedgalleri og regnskap.

De tre mennene på 26, 31 og 33 år er alle tiltalt for å tatt seg ulovlig inn i den lokaler og for å hindre politiet i etterforskningen. De tre var alle knyttet til Club 4s virksomhet på ulike måter.

To av de tre benekter all skyld, men tredjemann sa seg skyldig på begge punkter. Forklaringene sprikte og det var gitt flere forklaringer underveis under avhør. To av de tiltalte endret forklaring da det viste seg at en nabo til Club 4 hadde tatt bilder mens det ble båret datautstyr ut på gata.

Fikk klem

Det var under fengslingsmøtet med Tom Ketil Krogstad, da et større antall mennesker hadde møtt opp i tinghuset, at Krogstad skal ha gitt den ene tiltalte en klem og bedt ham om å rydde opp og passe bilen hans som sto parkert utenfor. Tiltalte på 26 hadde både eierinteresser i og var ansvarlig for dataanlegget i Club 4 lokaler. Han sa i retten i går at Krogstad hadde gitt ham beskjed om å slette alle data dersom ting skulle skje i klubben. Og det gjorde han hjemmefra, sa han, og mente dermed at det ikke var noen grunn for at han skulle ønske å fjerne pc-ene fra kjelleren i klubben. Han mente heller ikke at han hadde vært til stede i Tordenskiolds gate mens innbruddet skulle ha foregått fordi han var på politistasjonen for å prøve å få ut Krogstads bilnøkler.

Bartender og sjåfør

31-åringen i saken, som sto i baren under razziaen, hadde bodd i huset i et halvt år da politiet gjorde entre. Han er den eneste som innrømmer å ha tatt seg inn i huset for å hente harddiskene, men han sier han gjorde det på oppdrag fra den datakyndige 26-åringen. Under vitneforklaringene kom det frem at han ikke hadde greid å ta ut harddiskene, men at han kom ut bærende med kabinettene, som ble plassert i 33-åringens Mercedes. 33-åringen på sin side sier han bare var Tom Kjetil Krogstads sjåfør og vant til å kjøre med både data og annet uten å legge for mye merke til hva han fraktet. Han benekter ethvert kjennskap til at han skal ha forsøkt å skjule opplysninger om medlemmene og hindre politiets etterforskning.

De tiltalte ble pågrepet kort tid etterpå. Flere opplysninger ble gitt om hvor det ble av datautstyret, men den ene harddisken dukket opp på et leilighetshotell i Trondheim. Her ble rommet disponert av den datakyndige tiltalte og han ekskjæreste, som i går stilte som vitne i saken. Hun skal også ha vært med til klubbens lokaler denne ettermiddagen og var tidligere tiltalt, men politiet har henlagt saken mot henne.

Likestilt

Aktor Brobakke mener de tre tiltalte er likestilte i denne saken, og la ned en påstand om 45 dagers fengsel. For den ene utgjorde da straffen åtte måneder ubetinget fordi han hadde en gammel dom som ikke var ferdigsonet. Da han ble ilagt denne hadde han fått samfunnstjeneste, men fordi denne saken kom så sent opp i rettsapparatet, ble det lagt ned påstand om fengsel. At det er gått lang tid siden hendelsen ble også påpekt av de tre forsvarsadvokatene som ba om full frifinnelse for sine klienter. Retten ble administrert av Hilda Gerd Kolbjørnsen. Dom i saken faller mandag.

Torsdag måtte Tom Ketil Krogstads sjåfør, bartender og datakyndige møte i Trondheim tinghus, tiltalt for innbrudd og for å ha fjernet viktige bevis og dermed hindret politiets etterforskning av straffesaken mot Krogstad og Andersen. 

Torsdag måtte Tom Ketil Krogstads sjåfør, bartender og datakyndige møte i Trondheim tinghus, tiltalt for innbrudd og for å ha fjernet viktige bevis og dermed hindret politiets etterforskning av straffesaken mot Krogstad og Andersen. 

På forsiden nå