Sigrid Johansens veg

Byåsen - går fra Kyvannsvegen til Gamle Lianveg.

Saken oppdateres.

SIGRID JOHANSEN1862 - 1931

Sigrid Johansen ble født i Trondheim. Hennes far, Christen Johansen, var skolebestyrer og klokker i Domkirken. Barneflokken var stor, og Sigrid mistet moren sin da hun var ganske liten. Det førte til at hun måtte styre huset for faren i noen år. En av hennes brødre ble rektor ved Trondheim Katedralskole.

Sigrid Johansen ble betegnet som en banebryter for en rekke gode sosiale tiltak i byen og gjorde en stor innsats innen kristne organisasjoner. Hun deltok bl.a. i Redningsmisjonen og var i mange år kontordame ved Thomas Angells Stiftelser.

I 1898 ble hun sekretær i KFUK i Trondheim. Fra 1910 var hun reisesekretær i Norges kristelige Ungdomsforbund og formann i KFUK - til hun døde i 1931.Hun var også formann i landsstyret for KFUK i tre år.

Sigrid Johansen var en drivkraft da feriehjemmet ved Kyvannet ble bygd, og det var i hennes tid at KFUK tok opp speiderarbeidet.Det er sagt om Sigrid Johansen at hun gjorde om KFUK fra en vanlig arbeidende kristelig forening til en organisasjon som tok på seg store sosiale oppgaver.

Hun følte det som en plikt å hjelpe unge kvinner som hadde det vanskelig. Hun skapte bl.a. et hjem for unge arbeidssøkende kvinner fra distriktet, og hun fikk startet et lese- og serveringssted i byen for dampskipenes kvinnelige betjening.

På graven hennes på Domkirkegården har kristelige ungdomsforeninger reist et stort marmorkors til minne om et organisasjonsmenneske av de sjeldne - gavmild, god og med en livsoppgave å hjelpe andre mennesker.

 
På forsiden nå