WoW! For en pepperkakedrage!

Eirik Blakstad (20) fra Trondheim fikk beskjed om å lage pepperkakehus, men endte opp med en stor drage.

Saken oppdateres.

For noen dager siden kom Eirik Blakstads mor innom med to bokser pepperkakedeig. Hun ga sønnen beskjed om å lage pepperkakehus av deigen.

- Jeg kikket litt på noen husvarianter, men syntes egentlig det var litt kjedelig. Så da fikk jeg det for meg at jeg skulle lage en drage, forteller Eirik Blakstad til adressa.no

Inspirert av spill

Det er ingen tilfeldighet at han endte opp med å lage en drage. Lærerstudenten har nemlig i flere år spilt det populære online-spillet World of Warcraft (WoW) og der spiller nettopp drager en sentral rolle.

- I den siste utvidelsen til spillet så går selve avslutningen ut på at man skal bekjempe en drage som heter Deathwing. Det er denne dragen jeg har lagd i pepperkakeversjon.

Selv hadde han ikke tenkt å sende inn bilde av dragen til adressa.no, men det var noen venner som gjorde ham oppmerksom på at det var flere andre som hadde sendt inn kreative pepperkakevarianter til avisen.

- Jeg tok en titt på nettet og så en som hadde lagd Titanic og da tenkte jeg at da kan vel jeg sende inn min drage.LES OGSÅ: Lagde Titanic i pepperkakeformTidkrevende

Det var langt fra noen enkel oppgave å bygge den store pepperkakedragen. Delene ble lagd hver for seg og deretter limt sammen. Totalt regner Eirik med at han har brukt nesten 15 timer på kreasjonen. Det mest tidkrevende var påføringen av melis og fargingen av dragen.

- Jeg er nødt til å gi kreditt til Marthe Smistad Dalhøi (17) som hjalp til med både farger og også fargeteori. Du kan vel si at de fargene jeg hadde tenkt å bruke ble nedsablet av teorier om viktigheten av kontraster osv. Men med hennes hjelp så ble det flotte farger til slutt.

Burde lest til eksamen

Til tross for en kreativ kreasjon vil ikke Eirik Blakstad kalle seg en pepperkakeentusiast.

- Nei, men når jeg egentlig burde lese til eksamen så er det slik at alle andre ting har en egen evne til å bli fantastisk morsomt. Til og med det å lage pepperkaker!

- Har du fått noen kommentarer fra venner og kjente?

- Mange! Kollegene mine har gjort litt narr av jeg har lagd en drage. De lurer på hva i huleste en drage har med jula å gjøre. Derfor laget jeg fullt av med pepperkaker formet som snøstjerner som skal ligge rundt selve dragen. Jeg håper det er med på å gjøre det litt mer «julat».

Adressa.no-leserne har sendt inn flere kreative pepperkakeverk.

SE HER: Wordfeud i pepperkakeformat

SE HER: Et underverk av en pepperkake

SE HER: Dette tar pepperkaka

SE HER: Arkitektstudentene tar bakingen til nye høyder

SE HER: Lagde Titanic i pepperkakeform

Har du laget et pepperkakehus utenom det vanlige? Send inn dine bilder til webred@adresseavisen.no.

 
 
 
På forsiden nå