Men Elvis var ikke død

Elvis lever! Det var den første reaksjonen til Jahn Maudal og familien da katten Elvis kom hjem etter et halvt år med status savnet.

Saken oppdateres.

Etter et halvt år kom den svarthvite skipskatten endelig hjem til familien, etter at de hadde gitt opp å finne ham i live.

Forsvant fra familien

Historien begynte i sommer. Da familien Maudal fra Trondheim dro på ferie, stoppet de på en rasteplass på Åsen i Levanger for å ta en matbit.

- Elvis var i sele, men ble redd for lyden av bilene som kjørte forbi. Dermed vred han seg ut av selen og forsvant, forteller Jahn Maudal.

Elvis er øremerket, så familien etterlyste ham både gjennom lokalaviser og dyrebar.no, et nettsted for savnede kjæledyr. Men de hørte aldri noe. Men familien Maudal nøyde seg ikke med avisannonser. De dro selv til stedet Elvis forsvant og lette. Maudal har dessuten en kollega som hver dag kjører forbi Åsen. Han ble satt i sving.

- Han stoppet på rasteplassen og ropte på Elvis, og prøvde å lokke med mat, sier Maudal.

Men Elvis kom aldri. Til slutt begynte familien å regne med at Elvis måtte være død.

På «ferie» i Nord-Trøndelag

Så, sist uke, kom telefonen fra en hyggelig veterinær i Nord-Trøndelag. Elvis var funnet! Og han var i live.

- Han var funnet på Åsen, omtrent en mil fra der vi mistet ham, forteller Maudal. Og katten var i svært godt hold. Først hadde han holdt seg rundt en barnehage i området. Så dukket han opp hos et eldre ektepar.

Og hos Arvid Hokling i Åsen har Elvis levd gode dager - faktisk så gode at eier Jahn tror at Elvis har lagt på seg et par kilo.

- Han dukket opp rundt her for fire måneder siden. Han begynte å holde til her, og da fikk han både mat og losji, sier den pensjonerte snekkeren fra Åsen, som kalte Elvis Svartpus.

Hokling har et verksted der han lager barnevugger, skap og andre møbler, og der fikk katten sin faste plass mens han fulgte med på snekkerarbeidet.

- Han hefta bort en del timer for meg, for han måtte jo få ligge litt i fanget, sier Hokling.

Men en av sønnene til Hokling så at katten var øremerket med chip, så de tok ham med til dyrlegen, som fant familien Maudal i registeret over dyreeiere.

- Han kunne fortelle at katten het Elvis og hadde eiere i Trondheim. Da jeg sa navnet hans, reagerte han med en gang, forteller Arvid Hokling. Hokling forteller også at rett før familien Maudal skulle hente katten, oppviste Elvis en uvanlig oppførsel.

- Han satt midt på gulvet og lyttet, ørene gikk alle veier. Jeg vet ikke om han fornemmet noe, men ti minutter senere kom familien, og det var tydelig at han kjente dem igjen. Så det ble da en lykkelig utgang på dette, sier Arvid Hokling, som fikk blomster som takk for at han hadde tatt seg så godt av katten.

Kjente seg igjen

- Han kjente faktisk igjen oss og ungene, og vi så med en gang at det var han. Men han har fått noen nye vaner som han ikke hadde før, sier Maudal, som beskriver den svart-hvite skipskatten Elvis som en skikkelig kosekatt.

- Men han var litt undrende da han kom hjem igjen, og sto og kikket rundt seg.

Da Elvis kom hjem til familien på Lundåsen søndag kveld, fikk han ekstra mye kos og sitt favorittørrfôr servert på sin faste matplass. Snart la han seg til på sin faste soveplass, og mandag fikk han være litt ute for å hilse på sine kattevenner i nabolaget.

- Det er tydelig at han satte pris på å få ekstra kos, sier Maudal, som er svært glad for å ha Elvis hjemme igjen. Ikke minst er sønnene Emil og Martin lykkelige over at Elvis er hjemme til jul.

 
        
            (Foto: PRIVAT)

  Foto: PRIVAT

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå