Løslatelse i Mongols-saken

Én av de tre mennene som er siktet for ran, legemsbeskadigelse under skjerpede omstendigheter og trusler er løslatt.

Saken oppdateres.

Tre menn som politiet mener har tilknytning til MC-klubben Mongols har vært varetektsfengslet siden de ble pågrepet etter flere voldsepisoder i Trondheim i november i fjor. Tirsdag ble imidlertid en 34 år gammel mann løslatt etter et fengslingsmøte.

– Han erkjenner mindre poster i siktelsen, men ikke hovedpostene, sier mannens forsvarer Christian Wiig.

Politiadvokat Bente Bøklepp sier til adressa.no at det er innholdet i siktelsen som gjør at mannen nå ikke lenger sitter fengslet.

Bevæpnet politiaksjon

Det var et internt maktoppgjør i Mongols MC som førte til at en rekke personer ble pågrepet i november i fjor. Blant annet rykket bevæpnet politi ut etter melding om skyting på Hallset i Trondheim. Fem dager senere ble en mann ifølge politiet presset for penger og utsatt for vold på Heimdal i Trondheim. Senere samme kveld ble en annen person utsatt for grov vold på Risvollan i Trondheim.

Samme uke stormet flere personer inn i en leilighet på Byåsen i Trondheim bevæpnet med skytevåpen, hammer og balltre.

Fengslet til hovedforhandlingen

Under fengslingsmøtet besluttet Sør-Trøndelag tingrett at en 22 år gammel mann skal være varetekstsfengslet frem til hovedforhandlingen starter 12. mars. Siktelsen mot mannen er utvidet til også å gjelde vold og trusler mot politiet da det skulle tas blodprøver av siktede 13. november i fjor.

Retten skriver i kjennelsen at det er stor sannsynlighet for at siktede vil begå nye straffbare handlinger av samme karakter som siktelsen dersom han løslates.

Også den tredje siktede, en 31 år gammel mann, er varetekstfengslet frem til begynnelsen av mars.

– Siktede har flere ubetalte bøter som han må sone for, svarer politiadvokat Bøklepp på spørsmål om begrunnelsen for varetektsfengslingen.

Begge har anket avgjørelsen til lagmannsretten.

En av mennene er også siktet for å ha oppbevart 75 gram hasj.

Det er satt av fem dager til hovedforhandlingen i retten i mars.

 
 
På forsiden nå