Var edru - fikk ikke slippe inn på fest

Flere personer reagerer på at de ble sendt hjem fra rusfri fest i Trondheim til tross for at de var edru.

Saken oppdateres.

To 16 år gamle jenter fra Trondheim var blant de som måtte returnere fra festen før den hadde begynt. Mor til den ene jenta reagerer på hvordan arrangørene av Winterfest 2012 gjennomførte kontrollen.

- Jeg kjørte selv min datter og venninnen til arrangementet og de var begge edru. Derfor ble jeg rimelig forfjamset når jeg en halvtime senere måtte kjøre dem hjem igjen fordi vaktene hadde sagt at de var for fulle til å slippe inn på arrangementet. Siden jeg både kjørte og hentet de så kan jeg trygt si at disse to var edru, forteller Helene Jøssund til adressa.no.

- Jentene hadde lenge sett frem til dette og det er ikke ofte det er arrangement for denne aldersgruppen så det er klart de var skuffet over å ha blitt sendt hjem på feil grunnlag.

Elevbedrift

De ansvarlige for Winterparty 2012 er SonicEvent som er en elevbedrift. Daglig leder forteller at de leide inn både vaktselskap samt bistand fra politiet for å gjennomføre arrangementet på en god måte.

- Dette var vårt første arrangement og det er klart at vi har lært noe av det som skjedde i går kveld. Når det gjelder de som mener de urettmessig ble nektet adgang må jeg bare henvise dem til det innleide vaktselskapet som håndterte adgangskontrollen for oss, sier daglig leder i SonicEvent, Christian Gangstad.

Politiet måtte også ta hånd om en 14 år gammel gutt som var tydelig beruset.

LES MER: Full 14-åring tatt med av trondheimspolitiet

Tilfeldig

Helene Jøssund synes likevel det er uheldig at folk som ikke var beruset ble sendt hjem.

- Tenåringer fniser og kan kanskje ha en oppførsel som kan misforstås, men det var ingen ordentlig kontroll ved inngangen slik at det virker som om det var litt tilfeldig hvem som fikk komme inn eller ikke. Jeg synes det er kjempebra med kontroll og rusfrie arrangement, men etter å ha hørt på jentenes beskrivelse av opplegget så kunne nok selve gjennomføringen vært løst på en bedre måte.

Ingen penger tilbake

De to 16-åringene hadde kjøpt billett på forhånd og fikk ikke pengene tilbake. Det er heller ikke kommet inn mange henvendelser om refusjon fra andre. Ifølge Gangstad er det kun to personer som har bedt om dette så langt.

- Vi er ikke i stand til å refundere billettkjøpet for de som er blitt bortvist. Alle inntektene gikk med til gjennomføringen av arrangementet og vakthold var en av de store utgiftspostene. Vi må også huske at mange som ble nektet adgang faktisk var beruset, men jeg understreker at dersom noen er blitt bortvist på feil grunnlag så er det selvsagt noe som ikke skal skje, sier Christian Gangstad.

Stengte Facebook-siden

Winterparty 2012 hadde en egen Facebook-side og der kom det inn mange kommentarer fra misfornøyde personer som hadde blitt avvist fra arrangementet. I løpet av natten ble siden stengt uten at daglig leder vil oppgi årsaken til det.

- Jeg vet at siden ble stengt, men hvorfor kan jeg ikke svare på akkurat nå.

 
På forsiden nå