Legger lokk på dopingsak

Politiet mistenker et hemmelig nettverk i Trondheim for å stå bak organisert dopingsalg og hvitvasking av penger.

Saken oppdateres.

Jakten på nettverket førte onsdag til norgeshistoriens største dopingaksjon, hvor seks menn ble pågrepet i Trondheim. Disse mistenkes for ulovlig salg av doping, under kodenavnene Guru og Karma. Det såkalte Guru-syndikatet skal ifølge Dagens Næringsliv ha forsynt norsk ungdom med farlig doping i årevis.

Vet du noe om dette? Tips oss: webred@adresseavisen.no

60-70 politimenn deltok i den store aksjonen onsdag, men ingen får lov til å uttale seg.

- Vi har nå lagt lokk på denne saken i tiden fremover. Det er av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Per Martin Utkilen til adressa.no lørdag formiddag.

Flere pågrepet

Om kvelden, onsdag, gikk sivilkledde politietterforskere gjennom lokalene til Kaliber treningssenter på Rosten. Samtidig slo andre tjenestemenn, tollvesen og skatteetaten til mot flere andre adresser i byen. Ifølge politiet i Trondheim skal bakgrunnen være mistanke om salg av doping gjennom lukkede forum på nett.

Fredag, etter to dager i politiets forvaring, ble seks menn varetektsfengslet i Sør-Trøndelag tingrett. Fengslingsmøtene gikk for lukkede dører. Aktørene i retten ble pålagt taushetsplikt de neste fire ukene.

  • Fire av dem skal sitte isolert i de to første ukene, og med brev og besøkskontroll i de to siste ukene. Tre anket på stedet. Den siste mannen tok betenkningstid
  • En ble fengslet i en uke, med samme restriksjoner
  • Sistemann ble løstlatt, men aktor anket og han blir sittende fengslet til ankesaken kommer opp over helgen.

Til DN utdyper politiadvokaten bakgrunnen for pågripelsene:

- Vi har slått til mot miljøet vi mener har solgt ulovlig doping på dopingbørsen bak kodenavnene Guru og Karma.

LES OGSÅ: Seks menn fengslet i dopingsak

Politiet mener det er grunn til å tro at flere personer står bak disse kallenavnene.

Skal ha brukt lukket nettsted

Fengslingsmøtene i tingretten pågikk fra tidlig fredag morgen og var ikke avklart før klokken 19.30. Ingen av de seks mennene erkjente straffskyld. I tillegg til de siktede ble flere personer pågrepet i Trondheim onsdag, avhørt og senere løslatt.

Politiet hentet ut bevismateriale under de forskjellige aksjonene. DN skriver at det ble funnet dopingmidler flere steder under aksjonene.

- Det ble gjort beslag onsdag, sa politioverbetjent Bjørn Are Kattem til adressa.no.

Politiet i Sør-Trøndelag har tidligere bekreftet overfor adressa.no at aksjonen går utover Midt-Norges grenser.

- Vi har samarbeidet med tre andre politidistrikt i saken. Det gjelder distrikt sør for Trondheim og på Vestlandet, sa Kattem.

Etterforskningen i saken pågår for fullt fortsatt. Ifølge politioverbetjenten kan det bli flere pågripelser i den nærmeste tiden.

- Vi kan ikke utelukke at flere blir tatt i Midt-Norge og andre steder i landet, sier han.

Fra det lukkede nettstedet Anabolic Forums, også omtalt som dopingbørsen, skal det ha foregått ulovlig salg av dopingmidler, ifølge DN. Avisen skriver at driverne av nettstedet gjemmer seg bak en kjede med såkalte proxy-servere for å skjule IP-adressene. Det er også byttet navn på forumet flere ganger.

Nettstedet har i dag 6000 medlemmer, de fleste av dem er nordmenn.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå