Nynazister bøtelagt etter slåssing i Trondheim

Ni personer har fått bøter i etterkant av den nynazistiske demonstrasjonen i Trondheim lørdag.

Saken oppdateres.

Politiet pågrep i alt 25 personer i forbindelse med bråket under den nynazistiske demonstrasjonen i sentrum. Åtte av disse ble ilagt en bot på 8 000. I tillegg vil politiet bøtelegge en mindreårig ungdom som deltok i demonstrasjonen.

SE VIDEO AV SLÅSSKAMPEN ØVERST I SAKEN

Fem av dem har imidlertid varslet at de ikke vedtar boten, opplyser politiet i Sør-Trøndelag.

Slapp ut lørdag kveld

Samtlige har fått bøter for å ha hindret en offentlig tjenestemann i å utføre sitt arbeid og for slagsmål på offentlig sted.

- De fleste ble sluppet ut rundt 20-21 i går kveld. De fikk da beskjed om å holde seg borte fra visse områder av sentrum, sier operasjonsleder Jan Steindal til adressa.no.

LES OGSÅ: Slo vilt rundt seg med naziflagg

LES OGSÅ: Flere svensker deltok i demonstrasjonen

Det var ikke søkt om tillatelse til demonstrasjonen på lørdag. Blant de pågrepne var det flere lokale demonstranter. Operasjonsleder Rune Brandmo kunne imidlertid bekrefte at også tilreisende kom til Trondheim for å delta i demonstrasjonen.

- Det er både lokale folk, folk fra andre kanter av landet og noen svensker, forteller Brandmo.

Slo rundt seg med naziflagg

Politiet fryktet i utgangspunktet at det kunne bli mer bråk utover lørdagen. På Facebook oppfordret enkelte Nordfront-motstandere lørdag ettermiddag om å dra til politistasjonen for å være til stede når demonstrantene slippes ut. Det ble imidlertid ikke flere episoder.

- Det har vært stille fra dem i natt, sier Steindal.

Den norske motstandsbevegelsen er en del av en nynazistisk, nordisk gruppering som kaller seg selv Nordfront. Den har vært aktiv i Trondheim siden april 2011. Organisasjonen har også en fløy både i Finland og Sverige.

I tumultene som oppsto lørdag ble det blant annet brukt flagg som slagvåpen. Politiet ble også involvert i den ville slåsskampen som oppsto i Søndre gate. Nynazistene slåss mot en motgruppering. Politiet har ikke helt klart for seg hvem motdemonstrantene var, men regner med det handler om en gruppe venstreradikale.

 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå