- Kalte min gravide samboer «jødehore»

Det mosaiske trossamfunnet reagerer på bruken av skjellsord under nazi-demonstrasjonen.

Saken oppdateres.

- Det var ikke noen behagelig opplevelse. De gjentok dette med jøder, og kom med andre skjellsord, sier Jo Skårderud til adressa.no.

Rødt-politikeren, hans samboer og lillesøster fikk et lite hyggelig møte med de nazistiske demonstrantene i Trondheim lørdag ettermiddag.

Oppsto slåsskamp

De fikk først øye på demonstrantene da de gikk fra Torvet og nedover Nordre gate. Deretter støtte de igjen på dem da de var på vei til Nova kinosenter.

- Min samboer sa noen velvalgte ord om hva hun syntes om dem. Da ropte de «jødehore» og andre skjellsord etter henne, sier Skårderud.

Like etter oppsto det tumulter mellom nasjonalistene og en gruppe motdemonstranter.

Skårderud sier at nazistene begynte å ty til vold uprovosert, og at de var alene om slåssinga.

LES OGSÅ: Nazistgruppe etablert i Trondheim

LES OGSÅ: 400 gikk i fakkeltog mot nazistgruppe- Oppgitt

Rita Abrahamsen i Det mosaiske trossamfunnet i Trondheim reagerer på at jøde ble brukt som skjellsord i demonstrasjonen.

- Jeg synes det er trist og ubehagelig. At det skal være så lettvint å velte skyld over på oss. Det vitner om historieløshet, mangel på informasjon og feilinformasjon. Jeg blir oppgitt, rett og slett, sier Abrahamsen til adressa.no.

Hun fikk vite om helgas hendelse søndag kveld, da hun kom hjem fra reise. Foreløpig har ikke trossamfunnet rukket å snakke sammen om det som skjedde, men Abrahamsen sier de jevnlig tar opp tema som nasjonalisme og fiendtlighet.

- Jeg synes det er viktig at dette kommer opp i dagen. Jeg spør meg spørsmålet om hva det er som driver dem. Hvor ligger årsaken til at folk utvikler slike holdninger?

- Jeg synes storsamfunnet må ta ansvar. Det handler om holdningsskapende arbeid. Man må inn å snakke med disse ungdommene på et langt tidligere tidspunkt. Både skole, nærmiljø og politi må inn, legger hun til.

- Alvorlig

Jo Skårderud, som er 1. vara for Rødt i bystyret, sier han nå vil jobbe aktivt for å hindre at organisasjonen Den norske motstandsbevegelsen får rot i Trøndelag.

På et møte mandag kveld skal det jobbes med en tverrpolitisk plan med mål å hindre at det blir etablert et miljø i Trondheim. Møtet er initiert av privatpersoner. Skårderud vil også ta opp saken på neste bystyremøte.

- Jeg mener helgas demonstrasjon viser at de ikke tar noe for å sette i gang med vold. De prøver å rekruttere blant usikker ungdom, og jeg frykter hva dette vil bety for de som blir involvert i dette.

LES OGSÅ: Hengte nazireklame over E6

LES OGSÅ: Protesterer mot nazister på Fosen

 
 
 
 
 
På forsiden nå