- Hotellet ser ut som et romskip

Hotellet på Brattøra slaktes av arkitekter og menigmenn. Petter Stordalen ler av kritikken.

Saken oppdateres.

Bydelsutviklingen og spesielt det nye hotellet på Brattøra blir slaktet av arkitektene Fredrik Lund og Lars Fasting. Det går ikke upåaktet hén hos Petter Stordalen. Han er leietaker og driver av det enorme nybygget mellom Pirbadet og Rockheim, et prosjekt som ble satt i gang og finansiert av Hans Hoff og Odd Reitan. Nå er Clarion hotell & congress snart klart til åpning 27. april.

- Å lage en god by handler om å skape noe spennende. Hele ideen er å skape en levende møteplass. Det er ikke bare for gjestene, men for hele byens befolkning. Alle er velkomne til å komme inn og se, møtes, nyte utsikten og ta en kaffe. Man trenger ikke engang å kjøpe noe, sier Stordalen på telefon fra Kypros hvor han tilbringer påska.

- De skjønner ikke hva et hotell er

Lund og Fasting misliker det nye Clarion-hotellet, men det de synes er verst er at «mye av det som bygges og planlegges går i retning av å lage en bydel som blir liggende øde og forlatt etter kontortid».

- De skjønner ikke at et hotell lever hele døgnet og at dette ikke er et kontorbygg. Hoteller er blitt som kjøpesentra. Det er en møteplass hvor folk kommer for å ta en kopp kaffe. Arkitektene burde heller berømme Hoff og Reitan som tar initiativ til og har kapital til å drive byutviklingen i Trondheim fremover. De skaper et pulserende sted som tilrettelegger for konserter, arrangementer og store kongresser, og som tiltrekker et internasjonalt publikum. Dette er det største hotellprosjektet i Norge på 25 år.

Fasting sier han har til gode å møte ett eneste menneske, ikke bare arkitekter, som synes hotellet er pent, spennende, eller har andre kvaliteter utover å være et svært konferansehotell.

- Han har åpenbart møtt for få mennesker, sier Stordalen før han følger opp:

- Fasting må gå litt utenfor arkitektkontoret sitt. Jeg synes det er et fantastisk bygg, og har møtt mange som synes det samme.

«Jeg får vondt i øynene»

TV-adressa tok turen til Brattøra 2. påskedag for å få folkets dom. Noen få var positive, mens de aller fleste hadde noe å utsette.

«Det ser halvferdig ut», «Finere og finere for hver dag», «Ser ut som et romskip», «Ødelegger hele området», «Jeg får vondt i øynene» og «Det verste er nok vinduene» er noen av kommentarene du kan se i videoen over artikkelen.

- I debatten på adressa.no blir hotellet beskrevet som «Norges styggeste bygg». Hva synes du om det?

- Fantastisk at alle kan si hva de vil. Det er det som er så fint med Norge, sier Stordalen.

Så, hva synes du? Diskuter saken i debattfeltet under artikkelen.

 
 
 
På forsiden nå