Bommene vedtatt

Fremskrittspartiets kommunalråd Kristian Dahlberg Hauge gikk som ventet knallhardt ut i bystyret torsdag kveld mot partiene bak Miljøpakken som vil ha 14 nye bomstasjoner i Trondheim.

Saken oppdateres.

I særdeleshet rettet Dahlberg Hauge skytset mot Ap og Høyre som tidligere har lovt at noen ny bomring skal ikke innføres i Trondheim.

Fra talerstolen siterte Dahlberg Hauge fra Høyreleder Yngve Brox' egen blogg der det blant annet står at rushtidsavgift vil gjøre det vanskelig for mange familier i Trondheim.

LES OGSÅ: Setter opp nye bommer i Trondheim

- Nå stemmer Brox og Høyre for den samme avgiften, tordnet Dahlberg Hauge som også pekte på statens dobbelmoral i samferdselspolitikken. De samlede bilrelaterte avgiftene bringer inn over 60 milliarder i statskassen årlig.

- Staten bruker bare 17 av disse milliardene til vei, sa Dahlberg Hauge.

Hva synes du om de nye bommene? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Stort engasjement

Han pådro seg umiddelbart et ras av replikker, der gjennomgangstonen fra flertallsreprersentantene var at med Frps resept ikke ville ha 9,6 milliarder til vei- og en rekke andre tiltak de nærmeste årene, tiltak de mener er nødvendige i en by i rask vekst.

Åtte partier står bak det nye bomsystemet som vil gjøre det mulig å bygge E6 Sør fra Tonstad til Melhus sammenhengende og få veien ferdig i 2019. Opparbeidelse av Elgeseter gate kan bli ferdig i 2017, mot 2024 i tidligere opplegg. Også Brundalsforbindelsen vil bli fremskyndet fra 2022 til 2016. 1,3 milliarder skal gjøre Trondheim til landets sykkelby nummer én.

Ventes i 2014

Fortsatt gjenstår i hvilken grad staten bidrar til spleiselaget. Skal regnestykket gå opp, må staten bla opp milliardbeløp. Men til tross for miljøpakkekameratenes gambling på dette punktet, blir det allerede diskutert en forlengelse av innkrevingsperioden etter 2025.

Stortinget skal behandle Miljøpakken i Trondheim en gang til høsten. De nye bomstasjonene vil bli satt i drift i 2014.

LES OGSÅ: Skuffet over bommene

 
 
 
 
 
På forsiden nå