Maler rød linje i Trondheim sentrum

Mange sperret opp øynene etter studentenes aksjon søndag ettermiddag.

Saken oppdateres.

Mange sperret opp øynene søndag ettermiddag, da flere flokker med rødkledde studenter var i ferd med å male en lang rød strek gjennom store deler av Trondheim sentrum og Bakklandet.

En av de som reagerte, er bypatrioten Bjørn Eklo.

- Her hvor jeg står, nederst i Munkegata er det flere som rister på hodet. Jeg synes ikke denne røde streken er forskjønnende for byen, sier Eklo til adressa.no.

Trodde det var russ

Politiet fikk rundt kl 14.30 melding om at det var russ som var ute og malte fortauene røde. En patrulje ble sendt ut, og fant den røde streken.

- Det viste seg å være studenter som hadde tillatelse fra Trondheim kommune, sier Leif Berglund hos politiet i Trondheim.Har tillatelse

Aleksander Skre, presseansvarlig for styret ved Studentersamfundet sier aksjonen med å male byen rød går etter planen.

- Vi har tillatelse fra både politiet og kommunen. Alle lagene vi har ute i byen har med seg to kopier av en godkjennelse som er gitt av Trondheim kommune med signatur, sier Skre til adressa.no.

- Vi har fått masse reaksjoner fra folk langs løypa, både positive og negative, sier han.

Vil gi noe tilbake

Studentersamfundet ønsker å gjøre en innsats for byens nye turister og studenter ved å male byen rød. De kaller dagen Bydagen. Studentenes bydag har vært arrangert i seks år, og hensikten er å gi noe tilbake til byen.

De vil gjøre det lettere å oppdage byens kjente og skjulte skatter, ved å male en rød linje gjennom byen. Linjen både starter og slutter ved Studentersamfundet, og går forbi mange av Trondheims kulturhistoriske skatter.

QR-koder

Ved siden av linjen vil det befinne seg QR-koder, som ved skanning vil gi informasjon om historiske bygninger i nærheten. QR-koden vil være i bruk fra mandag 30. april.

Prosjektet er et samarbeid mellom Studentersamfundet og Byantikvaren, Trondheim kommune, politiet, Studieby1, Veidirektoratet og Byplanleggingskomiteen.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå