Kom på femteplass i Shell Eco Marathon

Bilen til NTNU-studentene kjørte hele 1581 kilometer på drivstoff tilsvarende én liter bensin.

Saken oppdateres.

Studentgruppen DNV Fuelfighter 2 har de siste dagene vært i Rotterdam for å konkurrere i Shell Eco-marathon. I konkurransen, hvor studenter fra hele Europa konkurrerer om å kjøre lengst mulig på samme mengde energi, endte laget på femteplass.

LES OGSÅ: Petter Solberg deltok på avdukingen

- Vi er veldig fornøyd med femteplassen. 1581 kilometer er det lengste et lag fra NTNU har kjørt noen gang, sier Silje Skogrand, lagets talsperson.

Rundt 3000 studenter fra 20 land fordelt på 262 lag har deltatt i konkurransen.

Hjem til masteroppgaver

Med en bil på omkring 70 kilo, drevet av et lithiumbatteri, deltok Nordmennene i klassen Urban Concept.

I 35 kilometer i timen, med én person om bord, var ambisjonen å sette ny verdensrekord. De måtte imidlertid se seg slått blant annet av vinnerne fra Frankrike som tilbakela 2600 kilometer.

LES OGSÅ: NTNU-studenter knuste den tidligere verdensrekorden

- Men vi er veldig fornøyd. I kveld skal vi ta en skikkelig fest. Så venter sponsorturné og ferdigstilling av masteroppgaver når vi kommer hjem, sier Skogrand.

Fører tradisjonen videre

Også i fjor hevdet NTNU seg i konkurransen. DNV Fuel Fighter vant pris for beste pressemarketing og kom på andreplass i konkurransen om å kjøre lengst mulig .

Årets utgave vil etter endte masteroppgaver gjøre sitt for at tradisjonen til DNV Fuel Fighter føres videre, og skal etter hvert i gang med opplæring av masterstudentene som tar over stafettpinnen neste år.

 
 
 
På forsiden nå