- Kommunen tar ikke dette seriøst

Det kostet Sindre (20) 17 000 kroner å kjøre ned i et hull i veien.

Saken oppdateres.

Sindre Brattebø Knudsen kjørte farens bil ned i et hull i Sundlandsskrenten på Nardo i Trondheim. Det kostet han over 17 000 kroner.

- Jeg kjørte ikke fort i det hele tatt, men det kom et kjempesmell da bilen havnet i hullet. Biler står parkert langs veien i denne gata, og det er umulig å unngå hullet når man kjører her, sier Brattebø Knudsen til adressa.no.

Hullet er der fortsatt

Bilen er ifølge 20-åringen godkjent senket, og ble påført omfattende skader i styreanordning. Disse skadene må utbedres på verksted før bilen kan brukes igjen.

Dette skjedde 18. mai, og fortsatt står hullet åpent for hvem som helst å kjøre ned i. Brattebø Knudsen har ved flere anledninger tatt kontakt med Trondheim kommune for å få de til å gjøre noe med hullet.

- Jeg har ringt rundt ti ganger. De har sagt at de skal fikse hullet, men det har ikke blitt noe av, sier han.

Han har selv fylt sand i hullet for å unngå at andre folk ødelegger bilene sine, men sanden blir bare vasket bort med regnet. Onsdag klokken 15.00 var hullet fortsatt ikke fylt igjen, og veien er ikke blitt skiltet.

- Det virker ikke som om kommunen tar dette seriøst, men det kan bli veldig dyrt for den som kjører ned i hullet og ødelegger bilen.

- Får svar senere

Leder av service- og kontroll i Trondheim bydrift veg, Svein J. Kolstad, kjenner ikke til denne saken konkret. Han synes likevel det er rart at hullet i Sundlandsskrenten ikke er fylt igjen ettersom Brattebø Knudsen har meldt fra.

- Når vi får beskjed om et hull så legges det umiddelbart inn en ordre til en driftsperson som drar og fyller igjen hullet. Jeg vet ikke hvorfor det ikke er blitt gjort i denne saken, men vi har prosedyrer for å unngå flere skader på samme sted, sier Kolstad.

- Tar ikke dette seriøst

Utover å fylle igjen hullet, forventer 20-åringen også at kommunen tar verkstedregningen på 17 000 kroner.

- De sier bare at jeg får svar på det med regningen senere, sier Brattebø Knudsen som må regne med at det går litt tid før saken hans blir ferdig behandlet.

Trondheim bydrift har kun én person som behandler skadesaker knyttet til vegdekket. Dette gjelder ikke gjerdeskader, eiendomskader og lignende.

- Vi er sårbare når antall saker øker eller når vi periodevis er dårlig bemannet. Vi har tilstrebet å behandle sakene innenfor fire uker, men ser at det er vanskelig å holde til tider, sier Kolstad.

- Ikke sikkert han får erstatning

Etter at en som har fått skader på bilen sin har meldt fra til kommunen om dette, må vedkommede legge ved dokumentasjon på skade. Blant annet bilder av hull og bil, stedsangivelse og tidspunkt. Verkstedkvittering må også legges ved.

Selv om Brattebø Knudsen sier å ha alt dette i orden, er det ikke sikkert at han får dekket regningen av Trondheim kommune.

- Det er ikke noe automatikk i at han får erstatning. Det skjer alltid endringer på veinettet og til tider akutte endringer. Bydrift kan ikke til enhver tid være oppdatert på hvert enkelt sted. Man må påberope at det er dårligere kvalitet enkelte plasser og tilpasse kjøringen etter det, sier Kolstad.

 
 
 
 
 
På forsiden nå