Anmeldt for drapstrusler mot Ottervik

Kvinnen har sendt e-post til trondheimsordfører Rita Ottervik med innhold som gjør at ordføreren har anmeldt henne for drapstrusler.

Saken oppdateres.

Kvinnen tror folk om kort tid vil takke Anders Behring Breivik for hans verk 22. juli i fjor.

Kvinnen i 40-årene fra en nabokommune til Trondheim, sier det er synd landets statsminister og andre partitopper i Arbeiderpartiet ikke var blant ofrene terrordagen.

- En trussel

Kort tid etter at rettssaken mot terroristen startet i april, fikk Rita Ottervik en e-post fra kvinnen med innhold ordføreren fant grunn til å anmelde.

- Det var en ytring som jeg oppfattet som en trussel. Det gikk på å bli tatt livet av og gjaldt både meg og andre, sier Rita Ottervik.

- Det var en drapstrussel?

- Det var en ytring om at hun var lei for at Anders Behring Breivik ikke klarte å ta flere av oss, og at hun håpet andre kunne fullføre jobben. Jeg oppfattet det som en trussel mot meg selv og Arbeiderpartiet, sier Ottervik.

- Må tåle dette

Kvinnen vedkjenner seg eposten.

- Dette må folkevalgte tåle.

Hun er beredt til å møte i en eventuell rettssak.

Ottervik har ikke opplevd maken til sjikane og trusler.

- Ikke av dette kaliberet. Det er helt spesielt. I kommunen har vi en policy på at vi anmelder slike trusler.

Under etterforskning

Anmeldelsen ligger til behandling ved lensmannskontoret i kvinnens hjemkommune. Politiet har ennå ikke avhørt kvinnen, til tross for at anmeldelsen er nærmere en måned gammel.

Etterforskningslederen begrunner det med stort arbeidspress, men sier saken er under etterforskning.

I dagens Ukeadressa har avisen gått bak kommentarfeltene på adressa.no og sett på innlegg som er av en slik art at de ikke blir publisert. Den anmeldte trønderkvinnen er en av dem som skriver innlegg i avisenes nettdebatter – i store mengder.

Les mer i lørdagens utgave av Ukeadressa.

 
 
 
 
På forsiden nå