Gråtass for bestefar og minsten

Den vesle traktoren Gråtass treffer noe hos både småbarn og nostalgiske besteforeldre.

Saken oppdateres.

Familieforestillingen om traktoren Gråtass har to forestillinger igjen i Trondheim, begge i ettermiddag, før de setter kurs mot Steinkjer. Allerede har de gjestet Røros, Molde, Levanger og Bjugn.

Det nostalgiske kjøretøyet som både kan «kjøre og se, snakke og le» er velkjent fra barne-tv gjennom produksjonene til Fantasi-Fabrikken. Han frister sin pensjonisttilværelse på låven på gården, men holder seg i vigør gjennom å levendegjøre minner fra gamle dager - og å løse relativt uskyldige krimgåter som oppstår på gården.

Stadig på farten

Fantasifabrikken er på turné med Gråtass store deler av året, og den vesle grå traktoren er blitt litt av et forretningsforetak med cd-er, tv-produksjoner og familieforestillinger.Gråtass har voldsom appell blant de minste, men vekker også følelser hos de godt voksne som kan huske da slike traktorer var et vanlig syn på norske gårder. Kanskje en passende forestilling for bestefar å ta med seg barnebarna på?

Noe er det med denne modellen (Ferguson TE-20), for mange klarte ikke å kvitte seg med Gråtassen selv om nye modeller kom og overtok på jordene. Den vesle arbeidshesten er derfor et populært samleobjekt fra tiden rett etter annen verdenskrig.

Forestillingen er ingen reprise av det vi har sett på fjernsyn eller ved forrige besøk i Olavshallen, men en nyskrevet historie med «Goggen» og to skurker vi kjenner fra før. Goggen og Gråtass skal rydde på låven. Gamlefar og Grynet kan ikke være med - men så dukker de opp likevel. Men de oppfører seg merkelig, og hvordan det henger sammen får vi se under showet.

Cowboymusikal

Til helgen er det også barneforestilling i Olavshallen; da med cowboygutten Tommy Tom. Forestillingen er spilt mange andre steder i landet og er en spennende historie med en tolv år gammel gutt i hovedrollen og mye sang og musikk. Den skumle indianeren Barske Bever, sheriff Jones og en masse gull hører også med til historien.Prinsessa kommer

Prinsesse Märtha Louise kommer også til Olavshallen snart for å lese eventyr. 10. juni forteller hun blant annet sitt selvskrevne eventyr om «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet». Hun har med seg Atle Halstensen, som står for musikalske stemninger.Barnas gode venn: Gråtass spiller i alt fire forestillinger i Trondheim før han fortsetter til Steinkjer.Prinsesse Märtha Louise leser eventyr i Olavshallen i juni.Cowboymusikalen om Tommy T. og indianeren Barske Bever spilles i Olavshallen lørdag. 

Barnas gode venn: Gråtass spiller i alt fire forestillinger i Trondheim før han fortsetter til Steinkjer.Prinsesse Märtha Louise leser eventyr i Olavshallen i juni.Cowboymusikalen om Tommy T. og indianeren Barske Bever spilles i Olavshallen lørdag. 

På forsiden nå