Club 4-sjefer halliktiltalt

Club 4-sjefene Tom Ketil Krogstad og Rune Andersen, samt kvinnen som driver massasjeinstituttet Fun Time i Trondheim, er tiltalt etter hallikparagrafen. Det opplyser statsadvokat Helge J. Kaasbøll.

Saken oppdateres.

Men for Tom Ketil Krogstad var tiltalen ukjent helt til media kunne fortelle ham om den: Påtalemyndigheten har informert media om at Club 4-sjef Tom Ketil Krogstad er halliksiktet før han selv har fått vite om det. Heller ikke Fun Time-sjefens advokat Tor Erling Staff har hørt om tiltalen fra påtalemyndigheten.

Tom Ketil Krogstad antyder overfor Adresseavisen at påtalemyndigheten bruker media bevisst. NRK og Adresseavisen ble informert om tiltalen i går.

- Jeg har ikke fått noen henvendelse fra påtalemyndigheten, selv om jeg er tilgjengelig på telefon 24 timer i døgnet. Det tyder på at påtalemyndigheten ønsker å lage en mediasak av dette, sier Krogstad til Adresseavisen. Han finner det vanskelig å kommentere saken så lenge han ikke kjenner innholdet i tiltalen, men kun fått det referert fra journalister.

- Jeg er blitt vant til det meste fra rettssystemet, så ingenting overrasker meg lenger. Det var ikke vi som sprang til media sist heller, det var naboer og politiet, sier Krogstad. Han hevder han ser frem til rettssaken, som han tror vil bli «meget interessant». Krogstad understreker at han ikke tror det er driften ved Club 4 som omfattes av halliktiltalen, og betegner bofellesskapet som «en meget ryddig organisasjon».

Adresseavisen var i går i kontakt med forsvareren til den halliksiktede lederen ved massasjeinstituttet Fun Time, Tor Erling Staff. Han ville heller ikke kommentere saken før han kjente til hva som sto i tiltalen.

Røper tiltale i dag

Etter det Adresseavisen erfarer omfatter tiltalen for de to Club 4-sjefene også mindre forhold, som ulovlig skjenking av alkohol og visning av film med utuktig innhold.

Kaasbøll har ennå ikke forkynt tiltalebeslutningen overfor de tre personene og vil derfor ikke gå mer konkret inn på detaljer i tiltalen. Kaasbøll sier til Adresseavisen at dette trolig vil skje i dag.

Adresseavisen har tidligere skrevet at flere prostituerte kvinner skal ha bekreftet hallikanklagene mot Club 4-sjefen Tom Ketil Krogstad i politiavhør. Etter det Adresseavisen erfarer, skal politiet også ha funnet flere dokumenter på Krogstads PC som underbygger påstandene om at 34-åringen over lengre tid har organisert en omfattende bordellvirksomhet.

Adresseavisen avslørte for kun kort tid siden at bofellesskapet driver full nattklubbvirksomhet i Club 4-lokalene, og at det fortsatt pågår ulovlig skjenking av alkohol til gjestene.

Det var i april at politiet gjennomførte en razzia på den erotiske klubben i Tordenskiolds gate 4 og siktet de tre personene som nå er tiltalt for hallikvirksomhet. Lokalene ble deretter stengt som følge av ulovlig skjenking av alkohol. Bygningsrådet i Trondheim kommune avslo samtidig søknaden om å benytte lokalene til næringsformål. På tidlig sommeren bestemte derfor Krogstad og Andersen seg for å etablere et erotiske bofellesskap i lokalene.På forsiden nå