Det var klokken 09.48 tirsdag formiddag at en mann truet til seg tabletter fra apoteket på Saupstadsenteret i Trondheim med samekniv.

Mannen fikk med seg mellom 100 og 200 tabletter Dolcontin. Dette er en type tabletter som er mye brukt i rusmiljøet, og politiet tror raneren er en kjenning.

Politiet går ut nå ut med overvåkningsbilder av gjerningsmannen, i håp om å få tips fra publikum.

- Syklet eller kjørte moped

- Vi tror mannen er rundt 170 centimeter høy. Etter det vi kan se av videoen ser det ut som om det er snakk om en nordmann, sier Geir Bakkhaug ved Heimdal politistasjon til adressa.no.

Politiet tror mannen kom til senteret med sykkel eller moped. Han bar på en turkis sekk, og politiet antar at han hadde denne på ryggen da han syklet eller kjørte. Når raneren løper ut av apoteket viser videoen at han er tørr på ryggen. Lårene på den brune buksa er våte, noe som tyder på at han har syklet i regnet.

På overkroppen hadde han en mørk dunjakke. Han var inne i apoteket i ett til to minutter før han stakk fra stedet.

- Vi har lite å gå etter, bortsett fra denne videoen. Derfor håper vi at noen kan han sett ham komme eller dra fra senteret, sier Bakkhaug.

Utsatt apotek

Apoteket på Saupstadsenteret har blitt ranet flere ganger tidligere. Blant annet i 2010 ble apoteket ranet to ganger i løpet av en kort periode.

- De er ganske utsatt der. Når apotekene blir utsatt for ran har de interne rutine for å følge opp de ansatte, sier Bakkhaug.

Tips til kan ringes inn til Heimdal politistasjon på telefon 72 59 62 20.

Politiet rykket raskt til stedet da ransalarmen gikk. Foto: TERJE SVAAN