Turistene vil ha Trampe tilbake

Trampe står i stampe til september.

Det er ingen gratishjelp å få i Brubakken på Bakklandet.  

Saken oppdateres.

- Det er fryktelig synd. Nå har den vært borte siden 2010, og det er veldig mange turister som spør etter Trampe, sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Line Vikrem-Rosmæl.

De har nå fjernet informasjonen om Trampe fra nettsidene sine i påvente av noe nytt.

I juli 2010 ble Trampe stengt på grunn av slitasje, og av sikkerhetsmessige årsaker. I april 2012 ble hele heisen fysisk fjernet, og det ble da sagt at den populære attraksjonen skulle være tilbake i slutten av juni.

Må sykle opp

Det har ikke skjedd. I Brugata er halve gata fri for asfalt, og syklistene sliter seg opp bakken på den gamle måten. Med pedaler.

Byggeleder Odd Nygård i Statens vegvesen forklarer:

- Da vi fjernet heisen i april hadde vi en avtale med et fransk firma som skulle monetere den nye like etterpå. Det er første gang de bygger en slik heis, og de har nok hatt sine utfordringer de også, sier han.

Dermed har det kommet stadig nye forsinkelser, men nå er det straks klart for prøvekjøring i Frankrike.

Kommer i høst

Nå er siste nytt at heisen skal komme på plass i september. Da skal det nemlig være en nasjonal sykkelkonferanse i Trondheim - der Trampe er en del av programmet.

Det håper reiselivsdirektøren blir tilfelle.

- Trampe er en attraksjon i seg selv. Det er en bra og artig sak dersom den fungerer. Det skal bli veldig artig når vi får muligheten til å reklamere for den igjen, sier Vikrem-Rosmæl.

Prislappen for prosjektet er 6,5 millioner kroner. Dette inkluderer arbeid med reasfaltering, drenering og omlegging av fortau.

På forsiden nå