St. Olavs Hospital melder mandag morgen at tilstanden er alvorlig, men stabil for 20-åringen som falt fra en krematoriepipe på Moholt natt til søndag.

En vennegjeng skal ha klatret i trinnene som er festet på pipa da de to øverste trinnene løsnet, og en av dem falt ned. Pipa skal, ifølge enhetsleder for kirkegårder Trygve Jensen i Kirkelig fellesråd, være omtrent 10 meter høy.

- Kun til pynt

- Trinnene er kun til pynt, de er ikke ment til å klatre i, sier Jensen.

Jensen har aldri har hørt om at noen har klatret i pipa tidligere. Han forteller at det er omtrent 2,35 meter opp til første trinn, og at det derfor er vanskelig å komme seg opp til trinnene på egenhånd. Dette burde være et klart signal på at man ikke bør klatre i pipa, mener han.

- Det er vanskelig, men ønsker du å klatre der, så får du det til. Spesielt hvis du kan få hjelp av andre, sier Jensen.

Vurderer tiltak

Han forteller at de løsnede trinnene er hentet inn av politiet, og at kirkerådet nå vil vurdere om de bør sikre pipa bedre.

- Hendelsen er veldig beklagelig. Vi har skrevet en avviksmelding, og skal vurdere om noe bør gjøres med saken, sier Jensen.

Politiadvokat Viktor Madsen forteller at de ikke kommer til å ta saken videre.

- Vi kan ikke se at det har skjedd noen straffbar uaktsomhet fra gårdseier sin side, så saken vil mest sannsynlig bli henlagt, sier Madsen.