Saken mot tenåringen, som var siktet for å ha voldtatt en 14 år gammel jente ved Småbergan i Trondheim natt til 1. mai, er henlagt.

Statsadvokatene finner ikke nok bevis til å ta ut tiltale mot mannen som ble pågrepet etter voldtektsanmeldelsen.

LES OGSÅ: Tenåring siktet for voldtekt på Festningen

Natt til 1. mai meldte ei 14 år gammel jente at hun hadde blitt voldtatt ved en benk i skogholtet noen hundre meter fra Kristiansten festning. Kriminalteknikere fra Sør-Trøndelag politidistrikt fant biologiske spor på åstedet. Jenta ga en beskrivelse av gjerningsmannen i avhør, og få dager senere ble en mann i slutten av tenårene pågrepet og siktet for å stå bak den anmeldte voldtekten.

–En totalvurdering

Den 19. juli henla førsteadvokat Bjørn Soknes saken på grunn av bevisets stilling.

–Statsadvokatene har foretatt en totalvurdering av sakens dokumenter, og konklusjonen er at det ikke foreligger bevisgrunnlag for å ta ut tiltalebeslutning for overtredelse av voldtektsbestemmelsene i straffeloven, sier politijurist Marte Myre Linberg ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Strenge krav for tiltale

Ifølge politijuristen ble 14-åringen og hennes foresatte underrettet om henleggelsen i slutten av juli.

–Det er viktig å påpeke at beviskravene er svært strenge i denne straffebestemmelsen. Selv om vi har kommet frem til denne konklusjonen betyr ikke det at fornærmedes forklaring settes til side, sier hun.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva de mener skjedde ved Festningen natt til 1. mai.

Bistandsadvokat Sigrun Dybvad sier at ingen i nær relasjon til jenta ønsker å gi noen kommentar til henleggelsen.