Det var ikke nødvendig å være så sint

Prepple var en av de ansvarlige for at Knutsen og Ludvigsen ble venner igjen. Hva er da mer naturlig enn at han synger «Kan det være nødvendig å være så sint» når duoens historie fortelles i Storsalen?

Saken oppdateres.

Foran en smekkfull Storsal i går kveld:

Gamle avisutklipp fra Adresseavisens dekning av rettssaken mellom Lorentzen og Dolmen vises på storskjerm mens Prepple synger «Kan det være nødvendig å være så sint». Knutsen og Ludvigsens egen sang ble brukt mot dem av Prepple og bandet Racer som en kommentar på den bitre rettssaken de havnet oppi i 1995. Bakgrunnen for balubaen var at Gustav «Ludvigsen» Lorentzen hadde gitt ut en live soloplate med Knutsen og Ludvigsen-sanger like før en samleplate skulle gis ut. Den betimelige kommentaren fra Racer bidro til å samle duoen igjen.

- Vi følte oss mer rørt enn dumme da vi hørte sangen. Den handler jo opprinnelig om oss, og det var veldig passende at den kom tilbake igjen, sier Øystein «Knutsen» Dolmen.

Egen bergensbolk

Knutsen og Ludvigsens to konserter på Samfundet denne helga forteller historien om bandet fra a til å. Det hele er delt inn i bolker, bant annet en egen mobbe-Bergen-bolk. Det er også satt av plass til studietida og duoens spede start. Også de mest sinnssyke øyeblikkene, som «Jeg er en forhekset prinsesse» og «Syk» spilles. I tillegg til det noe tyngre temaet som holdt på å gravlegge duoen for åtte år siden- Vi klarte å finne tilbake til hverandre igjen fordi vi aldri sa noe stygt om eller til hverandre mens det sto på, sier Dolmen fra en sofa på Samfundet mens de nervøst venter på at Prepples fly skal finne Værnes i snøkavet.

- Vi snakka ut og fant ut hvordan det hadde skjedd, og ser i grunnen ikke tilbake på den episoden med så veldig stor skrekk. Men det er klart at det var jævlig mens det sto på, sier Lorentzen.

- Det vi lærte er at det er farlig å være så resultatorientert at man tråkker på andre på veien mot resultatet.

- Men det kommer også mye nyttig ut av en sånn krangel. Det er slett ikke sikkert at vi ville hatt en slik konsert som vi har nå hvis vi ikke hadde kranglet, understreker de.

I strømmen av band som har gjenforeningskonserter er Knutsen og Ludvigsen et eksempel på et band som har måttet jobbe hardt for å stable helgas to konserter på beina. Sammen med Motorpsykkel har de blitt nødt til å lære seg sangene på nytt, pluss at Adressa-lesernes beinharde krav har ført til at Knutsen og Ludvigsen må spille enkelte av sangene sine live for første gang. På alle måter er dette noe helt annet enn tidligere Knutsen og Ludvigsen-forestillinger.

- Dette blir en konsert. Vår første, egentlig. Vi har aldri hatt konsert før, sier Lorentzen.

-?

- Vi har bare hatt masse prat og revysketsjer og vitsing. Men dette er et mer musikalsk show der vi spiller hele sanger. Det har vi aldri gjort før.

- Kommer dette til å føre til nye Knutsen og Ludvigsen-sanger?

- Nei, vi er i en ny fase i livet vårt nå. Det er omtrent som med tv-programmer. De gode kanalene viser nye programmer, de dårlige viser repriser, sier Dolmen. 
 
 
På forsiden nå