Trondhjemmer vant 10 millioner

- Dette opplever man bare én gang, sier Einar Kleveland fra Trondheim, som fortsatt ikke har skjønt at han er millionær – ganger ti!

Saken oppdateres.

Lørdag var det hele 20 millioner kroner i Lotto-potten, som ble fordelt på to vinnere. Den ene vinneren hadde levert inn en uregistrert kupong på en Kiwi-butikk i Lom.

Først søndag oppdaget 57 år gamle Einar Kleveland at det var ham. Kleveland hadde nemlig glemt spillekortet sitt den dagen, og spilte uregistrert. Først da en venninne av kona spurte om de hadde spilt Lotto, kom han på å sjekke kupongen.

Fortsatt skjelven

- Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg sjekket tallene, og så dukket de opp, én etter én, forteller Kleveland.

På oppfordring leser han opp vinnerrekka:

- 8, 11, 17, 21, 25, 27, 30. Kupongen skal rammes inn, sier en glad Kleveland på telefon fra Bøverdalen i Lom, hvor han i dag er bosatt.

Fra Trondheim

Opprinnelig er Kleveland trondheimsgutt, fra Leuthenhaven. Han flyttet fra Trondheim i 1989, men det er tydelig at Kleveland fortsatt er trønder. For de store utbruddene har det ikke blitt etter at han vant:

- Vi trøndere er rolige. Vi tar det med fatning, ler Kleveland.

Til daglig kjører Kleveland ekspressbussen som går mellom Skjåk og Lom, og for tiden er han sykmeldt. Han spiller Lotto fast, men har aldri vunnet mer enn 45 kroner.

Kona, de to voksne sønnene og de tre barnebarna hans kan vente seg ekstra fine julegaver i år, forteller Kleveland. Dessuten har han planer om å kjøpe seg ny bil, og kanskje nytt hus.

- Jeg er i hvert fall berget resten av tida, sier han, og gjentar:

- Dette er noe man opplever bare én gang.

 
På forsiden nå