Utestedenes kleskoder

Er du på sjekker'n må du velge de riktige klærne, for i det hele tatt å komme innenfor - til sjekkemarkedet. For Trondheims populære utesteder siler etter antrekk i døra.

Saken oppdateres.

Er du mann og på jakt etter drømmekvinnen? Tresko og joggebukse kan gi rødt kort inn til dansegulvet. Ikke sikkert det er verdens beste sjekketriks heller.

- Ja, kleskoder har vi, innrømmes det ved byens diskoteker.

Som ved Vista Bar & Club. Det skal være pent. Joggesko kan gå, men da må skoene være av det hippe slaget og ikke være forlengelsen av hvite dongeribukser som slutter midt på leggen.

- Men det fins ikke kleskoder på samme måte som før, for i dag er så å si alt lov. Men du kommer ikke inn med skitne klær. Har du mekket bil så sier vi nei. Vi sier også nei til treningsklær, sier Roger Stokkbakken ved Vista Bar & Club.

Ikke tresko

Downtown siler også danseløver i døra, her står det til og med «dresscode» på døra.- Ikke kom med tresko og arbeidsdongeri, som du har malt eller mekket i, advarer også restaurantsjef Jan Haarstad.

- Hvorfor ikke tresko?

- Nei, da ser jeg for meg en lastebilsjåfør med rullings, sier Haarstad.

- Og lastebilsjåføren vil du ikke ha som gjest?

- Jo selvsagt, men ikke i skitne arbeidsklær. For å komme inn på Downtown må du være pent kledd. Du slipper ballkjole og dobbeltspent dress. Vanlig fin dongeribukse er greit, men ikke med hull og skitt. Skjønt, hullete dongeri er jo in, så dersom det er av disse du får kjøpt nå til tusenlappen så er også det greit.

Ikke flammer

- Vi er ganske åpne for det meste her på Tiger Tiger, men de fleste bør ha dresset seg litt opp for å gå på byen. Vi er ikke spesielt begeistret for sure joggesko, tresko og treningsbukse. Men en del typer joggesko er jo trendy, så det er vanskelig å sette en grense, sier Daniel Linder, daglig leder ved det nyåpnede utestedet.- Har du noen skrekkeksempler fra trønderhovedstaden?

- Flammer. Mange trøndere har både flamme-motiv på tatoveringen og flamme-mønster på genseren. Det er vi ikke veldig begeistret for, sier svenske Linder. Han forklarer at kleskoden er litt strengere for folk som skal inn på Tiger Tiger i Oslo. Der er folk mer styla og pynta enn vi trøndere liker å være.

- Trøndere er litt mer dempet når det gjelder pyntinga og det tar vi hensyn til, sier Linder som ikke stoppet noen slaskete kledde gjester åpningshelga sist helg.

Ikke motepoliti

- Vi ønsker at folk skal ha på seg festklær, men generelt opererer vi ikke som noe motepoliti her på Rio. Det har vi ikke kompetanse til heller, det er ikke bare, bare å følge med i motebildet, sier Alf Brattvik, daglig leder ved Rio.Han forteller at gjester som ikke er godt nok kledd for å komme inn, ikke er noe utbredt problem. Dresskoden i Trondheim er heller ikke spesielt streng sammenlignet med Oslo.

- Vi ønsker jo at flest mulig skal få komme inn. Men småslaskede folk som kommer rett fra lagerjobben er ikke noe særlig. Men nå er jo lagerjakke inn også, så det blir vanskelig å sette en grense, ler Brattvik. Han synes generelt at kvinner er flinkere til å dresse seg opp enn menn. Tekst: ANN IREN BÆVRE og KARI HOVDE
På forsiden nå