Kro med mystisk veggur

Det skjer mye mystisk i det gamle tømmerhuset hvor Kieglekroa holder til. Både ansatte og gjester har sett at et veggur uten urverk går så det suser!

Saken oppdateres.

- Jeg vegrer meg mot å forklare dette underlige fenomenet med at et spøkelse er på ferde. Samtidig må jeg tilstå at jeg ikke har noen naturlig forklaring på det jeg har opplevd. Dette er rett og slett noe en må lære seg til å leve med, sier Anne Svendsen, som i tretten år har fylt seidler på den populære puben i Prinsenkvartalet.

Det mye omtalte uret henger på veggen i hovedrommet på skjenkestedet, og Anne har ikke tall på hvor mange ganger hun har sett at viserne plutselig har begynt å røre på seg. Og hun er så visst ikke alene om å gjøre slike observasjoner. De fleste som jobber på Kieglekroa har sett det samme. Og noen av stamgjestene også.

Ikke mulig

- Vi prøvde å trenge til bunns i mysteriet, og tok med klokken til en fagmann, men urmakeren hadde heller ikke noen fullgod forklaring på de sprelske viserne. Dette er ikke mulig, fikk vi høre.Men mystikken begrenser seg ikke til uret på veggen. Titt og ofte høres også tunge skritt i baktrappen opp til andre etasje. Det finnes ingen annen utgang fra rommene over puben. Derfor er det påfallende at Anne aldri har funnet noen der oppe når hun har gått opp for å se etter.

Og som om dette ikke var nok, kan Johannes M. Berg også berette om uforklarlige ting etter stengetid. I vinter jobbet han i to måneder på puben, og når han gjorde opp kassen etter at siste gjest var gått, hendte det at TV-apparatet i naborommet - den såkalte Snekkerboden - plutselig ble slått på. Johannes gikk ned og slo av fjernsynet, men straks han var tilbake ved kassaapparatet, registrerte han igjen både lyd og bilde.

- Samtidig begynte det å blafre i de levende lysene på bardisken, og jeg opplevde en uforklarlig frysing som ga meg gåsehud. Før dette skjedde, avviste jeg alt snakk om spøkelser og overnaturlige fenomener, men nå er jeg ikke så sikker lenger.

Biljard-bråk

For noen år siden hadde Kroa biljardbord i kjelleren, og etter stengetid ble køene plassert i et stativ ved bardisken i første etasje. Hver av disse stengene stod loddrett med spissen ned i et hull og med en clips som feste på den øverste enden. Dermed skulle man tro at de bare kunne fjernes ved hjelp av håndmakt. Likevel hendte det at alle køene ble slengt ned på gulvet med et brak. Det skjedde gjerne etter stengetid med bare et par ansatte til stede.- Og ingen av oss ville ha trodd det var mulig hvis vi ikke hadde opplevd det selv, konkluderer Anne Svendsen.

Anne Svendsen har ofte sett at viserne på vegguret har rørt på seg - selv uten urverk.Foto: IVAR MØLSKNES 

Anne Svendsen har ofte sett at viserne på vegguret har rørt på seg - selv uten urverk.Foto: IVAR MØLSKNES 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå