Knut Fagerbakkes seierskyss

Knut Fagerbakke ventet ikke på tillatelse til å kysse bruden. Uten forvarsel plantet han et saftig kyss midt på truten til valgnattens dronning Rita.
- Den kjekkaste natta eg har hatt, sier kysseren fra SV, - i alle fall politisk.

Det er ikke ofte vi ser politikere som kysser hverandre, i alle fall ikke på munnen og i full offentlighet, og i alle fall ikke i Norge. Men natta mellom 15. og 16. september skjedde det altså, i Folkets Hus i Trondheim. Det gikk omtrent slik for seg: Stemningen på Aps valgvake er ekstatisk etter midnatt. Det er klart at partiet har gjort et brakvalg i Trondheim, og at SV nå er en meget attraktiv partner med mange mandater som medgift. Det er klart for et nytt politisk ekteskap i byen.

Rita Ottervik er akkurat kommet tilbake til sine egne etter seiersintervju på NRK Tyholt, Knut Fagerbakke kommer ned fra SV's valgvake høyere oppe i Folkets Hus. Inne hos Ap står begeistringen i taket.

Så gjør Fagerbakke en brå tilnærmelse mot Ottervik. Ifølge øyenvitner prøver hun først å vri seg unna, men den standhaftige vestlendingen gir seg ikke. Han tar et fast grep rundt henne, og kysser henne midt på truten.

Etterpå snur han seg fornøyd mot fotografen, mens Rita bøyer seg ned og holder for munnen. Til slutt ler begge overgivent, Rita snur seg bort og er litt blank i blikket, i alle fall på bildet. I bakgrunnen er Ritas mann Tore Nordseth vitne til seansen, sammen med flere av byens yngre Ap-politikere.

Ble overrumplet

- Det var litt voldsomt. Jeg ble nokså overrumplet, sier hun som ble kysset. Med tanke på min mann må jeg bare si at det slett ikke er vanlig med kyssing i politikken. Men det var en helt spesiell stemning der og da. Dessuten er det ikke så ofte vi vinner valget i Trondheim, så det var helt greit. Ikke var det en fremmed mann som kastet seg over meg heller. Knut og jeg har et godt forhold, etter å ha jobbet vegg i vegg i Rådhuset i fire år.