«Partnere» kjenner ikke til Green Planet

Green Planets påståtte internasjonale samarbeidspartnere har liten eller ingen kjennskap til det pyramidelignende selskapet i Trondheim.

Saken oppdateres.På sine nettsider oppgir Green Planet International (GPI) å samarbeide med «nøye utvalgte hjelpeorganisasjoner» i Afrika og Asia. Disse skal ifølge selskapet dele ut «tusenvis av liter med gjødningsmidler hver måned».

Men verken Belgian Technical Corporation (BTC) i Kenya, Agriculture Productivity Enhancement Program (APEP) i Uganda eller Rotaryclub i India samarbeider i dag med Green Planet, slik selskapet selv hevder på sine nettsider.

- Kjenner ikke til

- Vi kjenner ikke til noe samarbeid mellom Rotary-klubber og Green Planet International, skriver Howard Chang, Rotarys pressetalssjef i Asia, i en e-post til Adresseavisen.

Ledelsen i GPI skriver på en nettside at de er svært fornøyd med det påståtte samarbeidet med Belgian Technical Corporation (BTC) i Kenya.

«Denne avtalen er en BETYDELIG «fjær i hatten» for GreenPlanet og vil i stor grad bidra til å fjerne all tvil om seriøsitet av det arbeidet og de prosjektene GreenPlanet er involvert i», heter det.

Beklageligvis er ikke BTC av samme oppfatning:

- Vi jobber for tiden ikke sammen. Distribusjon av gjødsel gjennom BTC har heller ikke skjedd, men så vidt jeg vet skjer det i samarbeid med en gruppe biodyrkere, skriver Herman Verlodt, BTCs stedlige representant, til Adresseavisen.

- Må undersøkes

Han imøteser nå et avklarende møte med Green Planet i slutten av måneden.

- Et eventuelt samarbeid avhenger av dette møtet. Før BTC innleder et samarbeid må situasjonen være nøye undersøkt, understreker Verlodt.

APEP har inngått en intensjonsavtale med Green Planet, men avviser videre samarbeid inntil gjødselsproduktet er testet og godkjent av myndighetene, skriver administrerende direktør Clive Drew i en e-post.

- Jeg må understreke at vi kun er i en innledningsfase, siden produktet ennå ikke er testet av offisielle myndigheter. Produktets effektivitet på ulike avlinger må også fastslås før vi kan går videre, understreker Drew overfor Adresseavisen.

Produktet det er snakk om går under navnene «PlantPower» og «PowerPlant», og skal angivelig være et gjødselsprodukt med svært gode egenskaper.

Granskes

Green Planet er under granskning for ulovlig pyramidespill av Lotteritilsynet.

Etter at tilsynet og Adresseavisens begynte å stille spørsmål ved GPIs virksomhet, la selskapet ut flere brev på sin nettside. Brevene skal angivelig dokumentere GPIs bistandsarbeid.

Spesielt skal hjelpeorganisasjonen Adarsh Manch i India ha distribuert flere titalls tusen store mengder gjødsel til fattige bønder på vegne av GPI-velgjørere i Norge.

Ingen av verdens tre største søkemotorer på Internett klarer å fremskaffe informasjon om denne organisasjonen. Det er heller ikke mulig å komme gjennom på Adarsh Manchs e-postadresse fra gratisleverandøren Yahoo. Adresseavisen har heller ikke greid å komme gjennom på telefon til selskapet de siste dagene.Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå