Arnstad ny NTNU-topp

Marit Arnstad, som snart slutter som stortingsrepresentant, blir ny styreleder ved NTNU.

Saken oppdateres.

Marit Arnstad er utnevnt til første eksterne styreleder ved NTNU, skriver Universitetsavisa. Med seg i styret får hun Siri Beate Hatlen og Christian Thommessen, som ble gjenoppnevnt som styrerepresentanter, og en fjerde ekstern representant, Morten Loktu, som tidligere var administrerende direktør i Sintef.

Ga seg på Tinget

Marit Arnstad er 43 år, fra Skatval og utdannet jurist. Hun har vært stortingsrepresentant for Senterpartiet siden 1993, men ga i fjor sommer beskjed om at hun ikke ville stille til gjenvalg fordi hun ønsket å prøve andre jobber.

Ny styringsmodell

Det er vidtrekkende beslutninger som skal tas av personene i universitetets styrerom i kommende periode, og det har i hele vår knyttet segg stor spenning til hvem som skulle sitte i styret.

NTNU har fått ny styringsmodell og styrets første viktige oppgave blir å ansette rektor, som tidligere ble valgt demokratisk. De sju dekanene, fakultetslederne, skal også ansettes av styret. Styret skal også komme fram til et endelig svar på den omstridte saken om samlokalisering ved Gløshaugen som vil koste milliarder.

- Flott med kvinne

- Marit Arnstad fremstår som en dyktig og reflektert person. Det er flott å få en kvinne i styret, tatt i betraktning at alle de ti rektorkandidatene er menn. Videre er det positivt at Arnstad som person kombinerer lokal forankring med bred erfaring fra nasjonalt politisk arbeid. Jeg gleder meg til å ble bedre kjent med henne, sier Siri Beate Hatlen, som går inn i sin tredje periode som ekstern styrerepresentant.

 
På forsiden nå