Maktkamp i Hells Angels

To sentrale medlemmer i Hells Angels har forlatt klubben i Trolla i Trondheim i løpet av et halvt år. Det skal ha skjedd etter et oppgjør med den antatte trønderske HA-sjefen Leif Ivar Kristiansen.

Saken oppdateres.

Leif Ivar Kristiansen bekrefter at Diesel Dahl ikke er medlem i Hells Angels. På spørsmål om et annet mangeårig medlem i Hells Angels, Einar Mostad, også har sluttet, kommer det kjapt fra HA-sjefen:

- Han har ikke sluttet. Han har fått sparken.

Så er telefonsamtalen slutt.

Grunnlagt i 1992

Hells Angels avdeling i Trondheim ble grunnlagt i 1992. Siden den gang har åtte medlemmer forlatt organisasjonen frivillig. To av medlemmene skal ha såkalt bad-standing. Det vil si at de har falt i unåde i klubben.

Nå påstås det at Mostad først forlot organisasjonen uten de helt store konfrontasjoner, men at han senere skal ha falt i unåde fordi det ble antydet at han var på vei over i en avdeling i den rivaliserende gjengen Outlaws planlegger å starte i Trondheim.

- Ingen kommentar, sier Outlaws-talsmann Dag Edvin Stærkeby.

Rent rulleblad

Når Hells Angels har ønsket å fremstå som stuerent etter bombeanslag, grove narkotikaforbrytelser og annen kriminalitet begått av HA-medlemmer i Norge, så er det Diesel Dahl som har stått frem med sitt rene rulleblad. Han er administrerende direktør og styreleder i Kulørt Kultur AS som blant annet utgir det skandinaviske mc-bladet Scanbike her i landet. I foretaksregisteret i Brønnøysund har forlaget samme adresse som Hells Angels norske hovedkvarter på Trolla bruk i Trondheim, men selskapets telefon er oppført på en annen adresse i byen. Etter det Adresseavisen erfarer skal Diesel Dahl fortsatt ha en sentral rolle i forlaget på tross av at han har forlatt klubben.

Bladet Scanbike utgis i fem land med HA-medlemmer som redaktører i Norge, Sverige og Danmark.

Øverst på rangstigen

Som første Hells Angels-klubb i Norge er trondheimsavdelingen øverst på den verdensomspennende MC-organisasjonens rangstige i Norge.

Outlaws er i ferd med å ekspandere i Oslo og Fredrikstad og har en fullverdig avdeling i Drammen. Nå er HA i ferd med å utvide i Drammen med supporterklubben Norseman. Det skal være årsaken til at Outlaws nå utfordrer HA i Trondheim.

 
På forsiden nå