Forsøkt voldtatt av fire menn

Ei 18 år gammel jente skal natt til søndag ha blitt overfalt av fire menn som slepte henne i skjul og prøvde å rive av henne klærne ved Studentersamfundet i Trondheim.

Saken oppdateres.

Jenta var søndag på legevakta for behandling av lettere skader, men gjerningsmennene klarte ikke å gjennomføre de seksuelle overgrepene som de etter alt å dømme prøvde på.

- Hun har forklart at det skjedde like over klokka 04, da hun hadde gått over Elgeseter bro til Samfundet, der hun sto utenfor et gatekjøkken. Det kom en stor mann med utenlandsk utseende og tok rundt henne bakfra, mens flere menn kom til og stilte seg rundt. Hun ble slept til Høyskoleparken, der hun ble kastet i bakken, forteller krimvaktleder Berit Hilmarsen ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen.

I parken prøvde den kraftige mannen ifølge jentas politiforklaring å dra av henne buksene, mens han holdt en hånd foran munnen hennes for å hindre at hun skrek. Blant annet med et kne i korsryggen ble hun holdt nede med makt, men hun klarte å gjøre motstand og kom seg løs og løp i sikkerhet.

- Det var den ene mannen som antastet henne. De andre skal ha stått rundt, mens de snakket og flirte, sier Hilmarsen, som ser svært alvorlig på voldtektsforsøket og oppfordrer eventuelle vitner til å melde seg.

Alle overfallsmennene hadde utenlandsk utseende. Lederen var 30-40 år gammel, over 180 centimeter høy med kort hår, og mørke klær.

På forsiden nå