- Verdiene er så høye at kommuneoverlegen har bestemt at anlegget må stenges, sier Ola Kviteng til adressa.no.

Han er produksjonssjef i idrett, park og skog i Trondheim bydrift. Kviteng forteller at det ble tatt prøver fra dusjanlegget i forrige uke da det ikke lot seg gjøre å gjennomføre rutinemessige forebyggingstiltak.

For lav temperatur i dusjene

- Vi spyler gjennom alle dusjene på de kommunale idrettsanleggene med varmt vann én gang i måneden. Grunnet ombygging i Leangen ishall har vi ikke oppnådd den temperaturen vi trenger for å gjøre dette, og det ble derfor bestilt en analyse.

Legionellabakteriene er ikke reistente mot varme over 60 grader. 52 grader var den høyeste temperaturen man greide å oppnå under gjennomspylingen i Leangen ishall.

Det foreløpige resultatet av analysen var klart fredag kveld og viste for høye verdier av legionellabakterier. Det endelige svaret blir klart tidlig neste uke.

Selv om dusjene i is- og idrettshallen er stengt, vil ikke dette påvirke aktiviteten ved Leangen idrettspark. Dusjanlegget i ungdomshallen har et eget vannsystem og er derfor ikke berørt av ombyggingen, skriver NRK.

Flere legionellafunn denne måneden

Tidligere denne uken skrev adressa.no at én av høyblokkene på Tempe i Trondheim har hatt for høye verdier av legionellabakterier i varmtvannsanlegget.

To uker tidligere hadde en av beboerne i høyblokka, en alvorlig syk mann i 60-årene, blitt innlagt ved St. Olavs Hospital. Det ble senere påvist at mannen var smittet av legionella.

Alle dusjene ved Trondheim spektrum ble også stengt tidligere denne måneden da det ble påvist for høye verdier av legionellabakterer.

Her kan du lese Folkehelseinstituttets råd om hvordan du kan forebygge legionella-smitte i eget hjem

Prøvene fra Leangen ishall er fortsatt inne til analyse. ARKIVFOTO: RUNE PETTER NESS