- Antirasister havnet i slåsskamp med nynazister

Flere personer ble pågrepet etter et sammenstøt i Trondheim.

PÅGREPET: Denne mannen ble pågrepet i aksjonen. 

Saken oppdateres.

Klokken 15.28 søndag ettermiddag fikk politiet en rekke henvendelser om at flere personer skal ha truet en gruppe mennesker på Byåsen. Det ble sagt at det ble truet, blant annet med kniv.

LES OGSÅ: - Jagde jente (17) med kniv

Dermed rykket flere patruljer med væpnet politi ut til et område rundt Byåsen Dyrehospital i Byåsveien.

Kaotisk og uoversiktlig

Ifølge adressa.nos reporter var minst fem patruljer vært involvert i oppdraget. Politiet jobbet innledningsvis med å få oversikt over situasjonen. Det skal ha vært svært kaotisk på stedet med en ansamling av folk.

- Det viser seg at flere personer knyttet til organisasjonen Trondheim Nye SOS Rasisme har oppsøkt et område hvor det skal bo nynazister. Det ble en konfrontasjon mellom grupperingene. En rekke personer skal ha vært involvert, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Et vitne forteller at en gruppering på mellom 15 og 20 antirasister skal ha puttet flygeblader i postkasser og ringt på dørklokkene i et av byggene i forkant av tumultene. For politiet fremstår hendelsesforløpet som uklart.

Hvem gikk til angrep til hvem?

- Vi skal avhøre mange personer før vi sitter med det endelige bildet. Derfor kan vi ikke si mer om dette nå, sier operasjonsleder Lægdheim.

Blødde fra øret

Etter at politiet kom til stedet, ble tre personer pågrepet. Ifølge politiets innsatsleder Tom Åge Dahl, er dette menn som skal høre til et nynazistisk miljø i Trondheim. Etter det adressa.no erfarer, hører mennene til Den Norske Motstandsbevegelsen. I tillegg til meldingen om trusler med kniv, skal politiet også ha fått informasjon om at skytevåpen skal ha vært involvert.

- Det har vi ikke fått verifisert ennå. Vi vet ikke hvem som eventuelt skal ha truet ha med våpen, sier Lægdheim.

Flere ambulanser kom raskt frem. To personer skal ha blitt skadd. De er begge sendt til St. Olavs Hospital for behandling. En av de to skal ha blødd fra et øre etter å ha blitt slått, ifølge innsatsleder Dahl.

Sammenstøt i mars

10. mars i år ble det slåsskamp etter en nynazistisk demonstrasjon i sentrum. Demonstrasjonen, som det ikke var søkt om tillatelse for, var arrangert av Den Norske Motstandsbevegelsen. En stor gruppe menn og noen kvinner, delte ut flyveblader og marsjerte da et sammenstøt med antirasister skjedde, først på Torvet og deretter i Søndre gate. Denne gangen brukte den nynazistiske grupperingen flagg som slagvåpen og flere ble lagt i bakken av væpnet politi.

25 personer ble pågrepet. Ni personer ble bøtelagt etter opptrinnet. Fem varslet at de ikke ønsket å vedta boten på 8000 kroner.

På forsiden nå