Storm rundt julegrana på Torvet:

- Styggeste treet jeg har sett

Folk raser over standarden på årets juletre på Torvet i Trondheim. - Styggeste treet jeg har sett, sier E-verkets juletrepynter.

Saken oppdateres.

- Æ må si som saint e, æ har aldri sett et så stygt tre, slår han fast, én av de utsendte fra Trondheim Energiverk som i går hadde jobben med å lyssette og pynte årets utvalgte julegran på Torvet.

Og han får støtte av masse folk som stopper opp, kikker mot toppen av treet og rister på hodet: Hvor har man funnet dette skaberakket av et tre?

Mangler topp

Problemet med årets juletre er at det mangler topp. For da man hadde saget det ned i Øvre Bergsvingen torsdag og skulle frakte det ned til Torvet for oppsetting, oppdaget man at treet en gang i tiden hadde fått en brekkasje. Det stakk opp bare noen skarve greiner i toppen. Da julestjerna kom på plass helt øverst, så treet ut som om det manglet «hode», stjerna stakk rett opp fra «nakken». Når kommunen i år i tillegg har hugd et tre som er kortere enn normalt, sitter vi igjen med et juletre som nok vil forarge mange i ukene frem mot jul.

- Treet i seg selv er vel pent nok. Men det er riktig at det er litt kort. At det manglet topp, så vi først da vi tok det ned. Det har vært en brekkasje helt øverst en gang i tiden, så derfor flater det ut helt øverst, sier driftsleder Terje Aas i Trondheim Bydrift, som har vært ansvarlig for å finne, felle og frakte treet ned til Torvet, der Frelsesarmeen er bestiller.

- Det burde vel vært et tre med en skikkelig topp?

- Jo, jeg er enig i det, og legger meg flat i forhold til at vi i år har fått et tre som kanskje ikke helt er som det burde være. Men det så vi først da det var hugd, og da var hele apparatet satt i sving, så vi måtte bare fullføre operasjonen, sier Aas.

- Er det aktuelt å skifte det ut?

- Nei, så kravstore kan vi ikke være at vi ikke kan leve med dette treet i år. Jeg tror det kommer til å glede mange i ukene frem mot jul. Deretter blir det jo hugd opp til ved. Men vi skal notere oss dette bak øret, og jeg kan her og nå love at vi skal komme opp med et flottere tre til neste jul, sier driftsleder Terje Aas.

 
        
            (Foto: IVAR MØLSKNES)

  Foto: IVAR MØLSKNES

På forsiden nå