Flyttelass forsvant

Stine S. Transeth flyttet fra Trondheim til Mosjøen i juni, men har fortsatt ikke fått alle eiendelene sine fra flyttebyrået.

Saken oppdateres.

Forbrukerrådet advarer mot bruk av useriøse flyttebyrå. I verste fall risikerer du å stå der uten eiendeler og uten rettigheter. Stine S. Transeth er en av flere som i kveld står frem med sin historie i TV2 hjelper deg mot flyttebyrået Baltzersen Transport/BBX Flyttebyrå fra Trondheim. Firmaet har en lang rekke betalingsanmerkninger og er i ferd med å bli tvangsoppløst. Både selskapet og daglig leder har laveste kredittvurdering av Lindorff.

Flyttebyrå på nettet

– Jeg skulle flytte fra Trondheim til Mosjøen etter at jeg hadde fått jobb ved Elkem i Mosjøen. Flyttebyrået fant jeg på nettet og det så helt greit ut, sier hun.

Men det skulle vise seg at alt ikke var så greit. En måned senere ringer hun innehaveren av firmaet, Torkjell Baltzersen, og spør hvorfor tingene ikke har kommet frem ennå.

– Han lovte meg flere ganger at de var på vei. Men flyttelasset kom ikke.

Til slutt gikk hun grundig lei og kontaktet politiet. Da kom flyttelasset. Deler av det. Fortsatt manglet det mye i tillegg til at hun fikk to kolli som ikke var hennes. En ny runde hos politiet resulterte ikke i annet enn flere løfter som aldri ble innfridd.

– I august skrev jeg et erstatningsbrev der jeg beskrev manglene og at jeg ønsket de erstattet. Brevet kom i retur og han sluttet å besvare mine telefoner, sier Transeth.

Stine kom tilbake til Trondheim i november med TV-teamet fra TV2 i håp om å oppspore både Baltzersen og eiendelene. De lette først i det som skal ha vært flyttebyråets lager rett ved siden av Adresseavisens lokaler på Heimdal. Der fant de kun en oppskaket Mindjek Mladen som leier lokalene og som i sin tur har leid ut til flyttebyrået i perioder.

– Det sluttet jeg med siden jeg ikke fikk oppgjør for leien, sier Mladen til Adresseavisen.I et avlåst lager

Han setter dem til slutt i kontakt med Torkjell Baltzersen som så stiller opp til intervju for media. Han sier at godset befinner seg i et lager ved forbrenningsanlegget på Rosten, men da han står ansikt til ansikt med Stine S. Transeth sier han at lageret er avlåst og ikke kan åpnes.

Etter en lang runde med spørsmål blir Stine på nytt bedt om å skrive et brev med informasjon om hva som mangler.

– Jeg lover å ordne opp slik at du får penger til å kjøpe nytt, sier Torkjell Baltzersen til Stine S. Transeth. Han opplyser at han har penger til å gjøre opp for seg og sier at også de andre som ikke har fått flyttelassene sine vil få oppgjør.

Da Adresseavisen ringte Stine S. Transeth dagen før programmet blir sendt på TV har hun fortsatt ikke fått igjen godset sitt eller penger for det tapte.

- Jeg fikk papirene fra henne først nå på mandag og har ikke rukket å ordne opp, sier Torkjell Baltzersen til Adresseavisen. Han lover at hun og de omtalte i kveldens program vil få erstatning.

 
På forsiden nå