Glade kunder hos Sørensen

Kundene gleder seg over at en av byens eldste butikker er «back in business».

Saken oppdateres.

- Det er kjempefint at Sørensen er tilbake, jeg har savnet dem. Det er også flott at handelen i Midtbyen øker, sier Berit Jensen.

I går var hun innom på nyåpnede Chr. Sørensen på hjørnet av Dronningens gate og Nordre gate i brannkvartalet.

Tre år etter at storbrannen utslettet den tradisjonsrike tobakksforretningen ble butikken i desember åpnet på nesten samme sted i kvartalet. Det brant like etter at de nye eierne hadde pusset opp lokalet, som var fullt av kulturhistorie. Nesten alt forsvant i flammene, men en meterhøy treindianer er blant gjenstandene som ble berget fra ildmørja. I nybutikken skuer han oppover Nordre fra sin plass i vinduet.

Anbjørg Myhre er eneste fast ansatte i «nye» Chr. Sørensen konfekt & tobakk. Tre dager før brannen fikk hun Kongens fortjenestemedalje etter å ha jobbet i butikken i 30 år.

- Det siste året har jeg vært permittert, men nå er det deilig å være tilbake. Det virker som at kundene også synes det er hyggelig, sier Myhre.

Etter gjenåpningen er butikken blitt Trondheims eneste tobakksforretning. Eget humidor-rom hører med for en ekte sigarbutikk. Både gulvflaten og vareutvalget er blitt mindre i nybutikken, men Sørensen er Sørensen.

Chr. Sørensen konfekt & tobakk ble startet i 1908, og eies nå av Stig Rønne og Harald Helland. Begge eier og driver også andre kiosker i Trondheim.

 
På forsiden nå