Lykkens kveld på Gamle Bybro

Høyt oppe i luften setter ordfører Anne Katrine Slungård toppspiret på plass og erklærer Lykkens Portal for åpnet. Så spytter hun et «tvi tvi» i Nidelven - og Gamle Bybro er atter til å sverme og kysse på.

Saken oppdateres.

Maidagenes hittil lykkeligste begivenhet på Gamle Bybro, åpningen av den nye portalen foregikk onsdag kveld. Med celebriteter, hornmusikk og taler som seg hør og bør, og en spesialversjon av «Nidelven stille». Ordfører Slungård har høydeskrekk. Men for Lykkens Portal gir hun alt, og da tok hun selvsagt på seg den opphøyde jobben med å sette kronen på verket fra en lift. 60 kilo veier støpejernskronen. Da var det greit at Arild Bruaset i Vikingbygg ble med opp og bisto. Mange mennesker samlet seg på bybroen og overvar seremonien i regn og blest. Hva gjør vel surt vær når Lykkens Portal endelig kan åpnes og alt blir som før på Gamle Bybro!

Drøyt tre timer tidligere kunne man se den røde trekantgavlen på et lasteplan over Elgeseter bro. Et ikke akkurat dagligdags transportoppdrag for Nik Haugrønning. En times tid etter skjema startet monteringen på Gamle Bybro. Sidestolpene hadde Vikingbygg AS montert kvelden før for å spare tid. Mens karer med hjelm på hodet klatret i stillaser og satte trekantgavlen på plass, laget Strindens Promenadeorkester stemning med trudelutter, og kommunen kokte stubbekaffe og serverte wienerbrød med portalens motiv.

- Trondheim er 1006 år og en levende by. Noen ganger blir byen rammet av ulykker. Men her har alle gode krefter gått sammen og reparert skaden, sa ordføreren i sin åpningstale.

Byantikvar Gunnar Hoen fortalte historien om Gamle Bybro, mens skogforvalter Ole Johan Sætre redegjorde for den nye portalen. Som et minne fikk ordføreren et rotavskjær av malmfuruen hun felte i Vikåsen i januar, til bygging av nyportalen. Kevin Mosand (2) ga henne et familieklenodium, en miniportal som oldefaren hans smidde for 30 år siden. Og fra firmaet som eier den ulykkelige lastebilen som kjørte på portalen kom det blomster og gode ønsker.

 
På forsiden nå