«Tortursak»-dom i dag

I dag faller dommen i en av tidenes verste mishandlingssaker i Trondheim.

Saken oppdateres.

Hovedforhandlingen i den omfattende rettssaken startet i Trondheim tingrett 6. februar i år.

I dag klokken 13 skulle domsavsigelsen begynt, men er foreløpig utsatt med cirka én time fordi en av de tiltalte er forsinket fra varekekten.

Ifølge Adressa.nos journalist, som er i tinghuset for å følge det hele direkte, har det møt opp en god del tilskuere og pressefolk for å høre utfallet i Trondheim tingrett.

Mislykket narkokjøp

På tiltalebenken sitter seks menn – tre trondheimsmenn på 21, 22 og 26 år, samt tre menn med statsborgerskap fra henholdsvis Irak (29), Iran (22) og Chile (21). Alle er tidligere straffedømt, en rekke av dem for svært alvorlige voldsforbrytelser.

Samtlige er tiltalt for grov frihetsberøvelse, legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter og gjentatte drapstrusler mot en 32 år gammel estlender.

Offeret skal 1.-8. oktober 2005 ha blitt holdt fanget i de tiltaltes leiligheter og i en nedlagt skole ved Jonsvatnet. Bakgrunnen var trolig et mislykket narkokjøp.Grovt mishandlet

Adresseavisen har tidligere skrevet om hvordan 32-åringen skal ha blitt mishandlet på det groveste:  • To av de tiltalte skal ha boret ham med en batteridrevet drill gjennom dongeribuksa hans og inn i låret. Drillen ble også brukt
  • på en tommel.
  • Mannen skal ha blitt kneblet for å hindre ham i å skrike, samt fått bakbundet hender og føtter med kjetting
  • Han skal ha blitt påført en rekke slag, blant annet med skaftet av en kniv og hans eget
  • belte, samt spark
  • To fingrer ble brukket med håndmakt
  • Mannen ble rispet med kniv i et øre
  • Sigaretten skal ha blitt stumpet i nakken
  • Tang skal ha blitt brukt på flere av estlenderes fingre

Kan knytte dem til saken

Tre har erklært delvis straffskyld, resten nekter alt.

Politiet kan, som Adresseavisen har skrevet tidligere, knytte flere av dem til saken ved hjelp av de tiltaltes telefonaktivitet,

Statsadvokat Helge J. Kaasbøll la tirsdag 14. februar ned påstand om fengselsstraffer på fra to år til fem år og tre måneder for seks tiltalte i den såkalte tortursaken i Trondheim.Syvende person siktet

En syvende person er også siktet i denne saken, men kom først til rette mandag denne uka.

Mannen som er bosatt på Ranheim, hadde frem til da gjemt seg for politiet helt siden rettssaken startet. Han var etterlyst gjennom Interpol og ble pågrepet hjemme hos sin min.

Politiet mener han også står bak bortføringen og torturen av en estlender i fjor høst.

Tirsdag denne uken ble 22-åringen varetektsfengslet i fire uker.

– Vi vil så snart som mulig starte rettssaken mot han, fortalte aktor i saken, Gunnar Olaf Gundersen til adressa.no etter fengslingsmøtet.

 
 
 
På forsiden nå