Her bygges Trondheims største kjøpesenter

City Lade får like mange butikker som Sirkus Shopping og større areal enn City Syd.

Utleiesjef Anita E. Kristiansen i Trondos er klar på at City Lade har store ambisjoner for kjøpesenteret etter at utbyggingen er ferdig i 2014. 

Saken oppdateres.

Høsten 2014 vil byggetrinn 2 på City Lade være ferdigstilt. Da vil kjøpesenteret, som i dag er på i overkant av 20 000 kvadratmeter, bli på 40 000 kvadratmeter, altså dobbelt så stort og størst i Trondheim.

LES OGSÅ: Dette er ikke et kjøpesenter

LES OGSÅ: 28 Lerkendal-matter med kjøpesenter

I dag er City Syd størst, med 38 000 kvadratmeter. Sirkus Shopping, som åpner torsdag, vil få et handleareal på 35 000 kvadratmeter.

Øker med 75 butikker

- Vi har ikke bare en visjon om å bli størst i areal. Vårt mål er også å bli størst på omsetning, sier utleiesjef Anita E. Kristiansen i Trondos SA.

City Syd hadde i 2011 en omsetning på litt i overkant av to milliarder kroner. City Lade endte på i overkant av 1,5 milliarder.

Etter utbyggingen på City Lade er ferdigstilt i 2014, vil antall butikker øke fra dagens 25 til 100 butikker. I tillegg er det planlagt seks serveringssteder.

Det er gjennom dette at målet om å blir størst i Trondheim også på omsetning skal nås.

Får flagship-butikker

- Når utbyggingen er ferdig i 2014, vil vi fremstå som et fullsortiments kjøpesenter. Vi få mange store butikker, og mange av de store kjedene kommer til å legge flagship-butikkene (butikker som tilbyr hele sortimentet) sine her, sier Kristiansen.

Kristiansen vil ikke allerede nå være for konkret rundt hvilke butikker og kjeder som blir nye leietakere. Men 95 prosent er utleid allerede, og flere «banker på» og vil inn.

Investerer en halv milliard

Men noe kan hun fortelle:

- Vi får Midt-Norges største H&M-butikk, og et av de største vinmonopolene i landet. I tillegg til de store kjedene, jobber vi med nye konsepter som ikke er prøvd før, sier utleiesjefen.

I tillegg til utbyggingen som skal huse 100 butikker over to plan, vil de bygge nærmere 1000 parkeringsplasser.

Investeringene i prosjektet er beregnet til nærmere en halv milliard kroner.

På forsiden nå