«Piece of cake» skal gjøre Torvet mer attraktivt

En enstemmig jury for plan - og designkonkurransen for Torvet i Trondheim utpekte i dag bidraget "Piece of cake" fra Hus Arkitekter AS/ Multiconsult AS som vinner.

Arkitektene bak dette designet har kalt prosjektet «Piece of cake».  

Saken oppdateres.

Formålet med konkurransen var å finne det beste forslaget til en permanent hverdagsscene og møbelserie. Juryen mener vinnerforslaget "kan gi et vesentlig bidrag til å gjøre Torvet med attraktivt og levende" og anbefaler Trondheim kommune å arbeide videre med vinnerne for utvikling av scene og møbelserie.

-Trondheim får et torg med internasjonal verdi. Vi etteraper ikke bare torg i utenlandske byer, men går foran og viser vei. Torvet i Trondheim vil bli noe andre byer blir inspirert av, sa juryens leder Lin Skaufel da vinneren ble offentliggjort i ettermiddag.

-Scenen et samlingspunkt

I sin kommentar til vinnerutkastet påpeker juryen at "Piece of Cake" viser en "leken og spennende møbelserie". Juryen mener scenen "vil kunne bli en flott attraksjon og et spesielt samlingspunkt på Torvet".

 Den synes også at hverdagsscenen er "et moderne, selvstendig byggverk" uten å konkurrere med statuen av Olav Tryggvason.

Juryen berømmer også møbelserien som "en god og enkel hovedform som gir muligheter for gode variasjoner".

-Et sted å oppholde seg

-For mange er Torvet et sted man haster over. Med vårt forslag ønsker vi å vise at det også kan bli et sted å oppholde seg, sier Lars Christian Koren Hauge fra Hus Arkitekter AS.

Et forprosjekt for Torvet er under arbeid i Trondheim kommune og blir gjort ferdig i løpet av høsten. Politikerne skal ta endelig stilling til endelig bruk og utforming av Torvet i januar. Vinnerutkastet "Piece of cake" blir en del av materialet planleggerne vil arbeide videre med i forprosjektet.

Vinnerbidraget og de tre øvrige forslagene til permant scene og bymøbler er utstilt i plansjeform på Bytorget i Erling Skakkes gate 14 i Trondheim sentrum.

På forsiden nå